29 Eylül 2013 Pazar

BİLİNMEYEN NO: 70

DÜNYADA YALNIZ 100 KİŞİ KALDINIZ,, 

KOMŞULARINI TANIMAK İSTERMİSİN.?


(SADECE 100 KİŞİNİN YAŞADIĞI BİR YER..)
   Yaşam ile ilgili öğrendiğimiz her şey bakış açımız geliştirir ve bizi iyi yönde evrimleştirir kuralına uygun olarak, matematiksel yüzdelerden fazla hoşlanmayanlar için sayısal ifadeler içeren aşağıdaki konuyu daha basit matematik terimlerle anlatmaya çalışacağım bu gün..
   Stanford Üniversiesinin yaptığı bir araştırmaya dayanarak oluşturulan aşağıdaki rapor dünyaya daha anlamlı bakmanızı ve belki de biraz daha kendinize gelip daha az şikayet etmenizi sağlayacaktır..
    Tüm dünyanın (oranlar aynen korunarak) tam olarak 100 kişilik bir topluluğa indirgendiğini varsayarsanız,   * Bu topluluktaki komşularınızın 52'si kadın 48'i erkek olacaktır.. ( kızlar daha fazla, o halde kıymetimizi biliniz ve kalan 4 kişiden biri olmayınız;)
  * 57 Asyalı, 21 Avrupalı, 14 Amerika kıtalı, ve 8 Afrikalı bulunacaktır..
  * Bunlardan 30'u beyaz, 70'i beyaz ırk dışındaki renklerden olacaktır..
(BAŞINI SOKACAK BİR EVİN VAR..)
  * 89'u heteroseksüel iken 11'i homoseksüel tercihe sahip olacaktır.. (Bu rakam oldukça fazla görülmekte o halde onlara (ve tüm insanlara) artık ön yargıyla bakma huyumuzdan vazgeçmenin zamanıdır zira onlara çevrenizde az rastlamanız az oldukları manasına gelmiyor, belki saklanıyorlar, neyse b u belki başka zamanın konusu..)
  * etrafınızdaki bu 100 kişiden sadece 6'sı dünyadaki zenginliklerin yaklaşık %60'ına sahip olacaktır ve bunların 6'sı da Amerikalıdır.. (Fena..)
(DOLABININ OLMASI BİLE BİR ŞANS..)
  * Komşularınızın 80 tanesi normal denilen standartların çok altında evlerda yaşamaya çalışmaktadır..
  * Bu seksen tanenin 70'i okuma yazma bilmiyor, 50'si kötü besleniyor ve sadece biri üniversiteye gitmektedir ve yine sadece birinin bilgisayarı vardır.. (şu anda bu yazıyı okuyacak makinanız olduğuna şükrediniz..)
  * Ve bu 80 kişiden biri yaşama merhaba dediği anlarda bir diğeri ölüm döşeğinde yaşamının sonunu beklemektedir..
(SAHİP OLDUKLARINA ÖNEMSİZ GÖZÜYLE BAKIYORSUN..)
  * Ve etrafınızdaki tüm komşulara baktığınızda 70 tanesinin 21 yaşının altında olduğunu fark edeceksiniz..
Bu rakamlar mızmızlanmanıza bir derece engel olacaktır umarım zira siz o şanslı 20 kişiden birisiniz halinize şükredin..(Ama neden o 6 kişiden biri neden değilim diye üzülmeye başlayan mutsuzluk bağımlıları da olabilir aramızda tabi ama artık ona yapacak bir şey yok..)
  * Ve sevgili arkadaşlar şükrediniz zira bu sabah sağlıklı uyandınız ve kendinize iyi bakıyorsanız bu hafta içinde ölecek olan 1 milyon kişiden biri olmayacaksınız demektir..
(BU HAFTA ÖLECEKLERDEN BİRİ OLMAYACAKSIN..)
  * Savaş, işkence, çatışma, açlık görmedim diyorsanız eğer geriye kalan 500 milyon kişiden daha şanslısınız düşününüz bunu..
 * Eğer kahvaltı yapabildiniz bir eviniz var ve hatta giysilere sahipseniz (moda değil diye burun kıvırdığınız) kalan 75 komşunuzdan daha iyi durumdasınız demektir..
  * ve örneğin bankada paranız iyi kötü paranız var, ve birilerine de mütevazi de olsa yardım edebilecekdurumda görüyorsanız kendinizi (o 6 manyağı ayırıyorum) 100 kişi içindeki en zenin sekiz kişiden birisiniz denmektir. (Param yok diye ağlayıp durma artık..)  
(VE BU YAZIYI OKUYABİLECEK ŞANSLI VE SENİN TAHMİNİNDEN
ÇOK DAHA ZENGİN AZINLIKTAN BİRİ OLDUĞUN İÇİN,,
FARKINA VAR VE ARTIK ŞÜKRET.)





GÜNÜN VİDEOSU:  YAŞAMA SEVİNCİ..

GÜNÜN KARİKATÜRÜ:


  * Ve sevgili arkadaşım bu yazıyı okuyabildiğine göre hayatında okul kavramıyla tanışamamış 2 milyar kişiden biri değilsin demektir,, Ne mutlu sana,, artık yaşamının kıymetinin farkına var ve şikayeti bırak..
   Ne kadar şanslı olduğumuzun her an bilincinde olduğumuz ve sahip olduklarımıza şükrederek hayatımızı zenginleştirdikleri için hayatımızdaki her şeye gereken değeri verebildiğimiz bilince ulaşabileceğimiz günler görmemiz dileğiyle..
  (Çetin TARI)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder