29 Eylül 2013 Pazar

BİLİNMEYEN NO: 69

TOPLAM YAŞAM SÜREN 5 YIL,, VÜCUDUNUN DEĞERİ; 45 MİLYON DOLAR: BİLİM ÖYLE SÖYLÜYOR..

(KELEBEKLER KISA YAŞAR DİYORSUN..)
  Sevgili arkadaşlar bu pazar sabahında eğlenceli olmasını umduğum bir yazıyla tatil günümüzü değerlendirelim istediğim için sizi biraz daha uyandırıp yaşamınızın kıymetini anlayın diye araştırılmış bir kaç bilimsel makaleyi  paylaşayım istedim sizinle
   Toplam yaşam süren kaç yıl aslında?
   Yaşadığını sandığın sürelerde aslında neler yapıyorsun?
   Peki ya,, Kaç paralık adamsın :)
   Sevgili arkadaşlar yazıya hızlı bir giriş yaparak, ortalama 70 yıl yaşayacağınızı varsayalım. Aslında 70 yıl oldukça uzun bir zaman ve bence ömür süresi için gayet adil bir rakam gibi görünüyor değil mi? Aslına bakarsanız bu soru yaşamak kavramından ne anladığınıza bağlı gibi görünüyor..
   Yani dolu dolu farkında olarak ve anın, özgürlüğüün tadına vararak yaşamak,, işte bu tür yaşamak bize ne kadar reva görülmüştür aslında biliyor musunuz? Küçük bir hesap yapalım o halde;
(UYAN,, UYUMAK İÇİN ÖNÜNDE SONSUZLUK VAR..)
 * Var saydığımız ömrün yarısını gece yaşar ve bu süreçte genelde uyursunuz; Geriye 35 yıl kalır
  * Bu 35 yılın 5 yılı çocukluktayken geçer ve anlaşılmaz. (En çok hatırlayacağınız bölük pörçük, doğruluğu şüpheli hatıralardır..)
  * 5 yılı da yaşlanınca gider ve yaşantının bu kısmından da fazla birşey anlaşılmaz. (Geri sayım başlamıştır ve sağlık problemleri dolayısıyla kaçınılmaz sonun bir an önce gelmesi beklenir çoğu zaman.._Uğursuz uğursuz konuşuyorum; biz kendimize bakacak ve ehtiyarlığı -işşalla- ayakta karşılayacağız, amin :) 
  * Geriye 25 yıl kalır. (Lan! 25 yıl mı? Dur daha değil,,)

(İLK BEŞ YILIN, YOK..?)
  * Bu 25 yılın 15 senesi çalışarak geçiyor, geriye kaldı mı 10 yıl. (Bu doğru bir hesap, çoğu zaman işimizi sevmediğimiz için yaşamayı emekliliğe bıraktığımızı fark edemiyoruz ama o zaman da çoğu zaman yaşamaya mecalimiz kalmıyor, yani işini sevmek bu kayıp denen 15 yıldan ömrüne zaman ekleyebilir..)
  * Bir de tuvalet banyo gibi ihtiyaçlar var bunlara da 5 yıl gidiyor muş,, geriye sana sadece 5 yıl kaldı sevgili arkadaşım..
    İşte hayatımız boyunca hedeflerimiz uğruna yaptığımız onca savaş… Araştırma sonuçlarına göre sadece 5 yıl yaşıyorsun ve onu da incir çekirdeğini doldurmayacak sözde sorunlarına harcıyorsun, harca bakalım..

  Birde bizim bu bilim adamları tüm bu süre içinde gerçekleştirdiğimiz zaferlerimizi yani dünyaya sunduğumuz güzellikleri de araştırma gereği duymuşlar, bakınız yaşarken yaptığınız ortalama faaliyetler yani dünyayı daha yaşanılası (!) bir yer haline getirmek için ona sunduklarınız nelermiş??
(YAŞLADIĞIN SON BEŞ YILIN İÇİN
ŞİMDİDEN KENDİNE BAK..)
  * 2 yüzme havuzu dolduracak kadar tükürük salgılıyor. (Ooley,,)
  * 25 bin beygir gücü enerji harcıyor.
  * 300 ton ağırlık kaldırıyor.
  * 105 gün suda kalıyor.
  * 26 yıl uyuyor. (yukarıda yaklaşık yarısı dedik ama yaklaşık süre bu,, o yüzden yatağınızı iyi seçin,, -Bilinmeyenedair yataklarını seçin..-Burada reklam girsem iyi olurmuş:)
  * Ortalama 2 yıl telefonla konuşarak geçiyor. (İki yılda ekranına bakıp mesaj, uygulama vb indirerek, hatta daha fazla mı?)
  * 130 bin km yol yürüyor. (Size demiyor, yürümeyin siz daha bakalım)
 * 90 milyon kelime konuşuyor. (Bu erkekler olmalı kadınlar için çarpı beş deyin..)
  * 18 yıl ayakta duruyor. (Lan olm otursana?)
(105 GÜN SUDASIN..)
Birde beni parayla satın alamazsınız tribi vardır değil mi,, Zaten kaç para dersin ki diye de sorarlar bazen.. İşte bu zamanlarda (Kaç paralık adamsın lan sen?) karşınızdakine aşağıdaki araştırma sonuçlarıyla cevap verebilirsiniz.. (Ki dayak kaçınılmaz olsun iyice :)
  * Bir insanda 7 kalıp sabun yapacak kadar yağ bulunuyor.
  * Orta boy çivi yapacak kadar demire sahip.
  * Bir kahve fincanını dolduracak kadar şeker bulunuyor.
  * Küçük bir tavuk kümesini badanalayacak kadar kireç var.
  * 2000 kibrit yapacak kadar fosfor bulunuyor.
  * Ufak bir topun atımına yetecek barut için potasyum var. (Asabiyet)
  Yani arkadaşlar içerdiğiniz bunca şeye rağmen  İnsan vücudunun kullanılabilir parçalarının ayrı ayrı satılması halinde toplam değerinin 45 milyon doları bulacağı hesaplanmış... 
(VE SEVMEDİĞİN İŞİNE GİTMEK İÇİN
HARCADIĞIN ZAMAN,,
O HALDE İŞİNİ SEV!?)



 ''Wired Magazine'' adlı dergi tarafından yapılan araştırmaya göre insan vücudundaki sıvılar, dokular ve mikrop öldürmeye yarayan antikorlar büyük para ediyor. (Ancak hemen gözlerin,iz parlamasın, zira bu vücut parçaları olmadan insanlar yaşayamıyor :/
   Dergi tarafından parasal açıdan yapılan değerlendirme, insan vücudundaki her bir parçanın satılabilecek durumda çıkarılması esasına dayanıyor. Dergi, organ ve vücut parçalarının fiyatlarının ABD'de geçerli olan fiyatlar esas alınarak hesaplandığını, (üçüncü dünya ülkelerinde uygulanan karaborsa fiyatların göz önüne alınmadığını..) kaydetti.
   Araştırma, en hayati organların parasal açıdan en pahalı organlar olmadığı gerçeğini de ortaya koydu. Örneğin insan vücudunun en pahalı unsuru kemik iliği. Kemik iliğinin gramı 23 bin, kilosu ise 23 milyon dolar. Her hücrede bulunan DNA'lar ise gramı 1.3 milyon dolardan işlem görüyor. Vücuttan alınabildiği takdirde antikorlar da 7.3 milyon dolar ediyor. Buna karşılık bir akciğer 116 bin 400, böbrek 91 bin 400, kalp ise 57 bin dolara alınabiliyor.
(MUTLU OMANI SAĞLAYACAK ŞEYLERİ YAPABİLMEN
İÇİN TOPLAM BEŞ YIL..)
  Yani sevgili arkadaşım toplam ömrün beş yılı geçmiyor,, bunun farkına vararak hayatında bazı ayarlamalar giriş ve bu sürenin gerçekten yaşanmışlıklarla geçmesini sağlamak elinden geleni yap ve yaşamak için asla ilerideki bir tarihi hedef olarak koyma önüne, yoksa gördün,, kaybediyorsun..
  Ve ne kadar kıymetli bir varlık olduğunun farkına var artık.. (Artık maddi hesaplara dair de konuşabilirim..)
   Sağlığınızın kıymetini bildiğiniz ve kelebekler kadar kısa ömrünüzü doya doya yaşadığınız günleri görebilmeniz dileğiyle..                    (Çetin TARI)

GÜNÜN VİDEOSU: EN FAZLA KAÇ YIL YAŞAYABİLİRİZ?


GÜNÜN KARİKATÜRÜ:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder