10 Eylül 2013 Salı

BİLİNMEYEN NO: 51

  ONLARIN POLİSLERİ..?

(KÖTÜ POLİS:)
  Aşırı güç kullanma, kırk beş derecelik açıyla gaz bombası denilen aleti kullanma yerine onu Kurtuluş Savaşında karşısında düşman varmışcasına cevval, yatay olarak halkın üzerine atma ve dolayısıyla ölümlere sebep olma, biber gazını imkan bulsa insanların ağzına sokup direk ciğerlerine boşaltma hevesi... 
   Yukarıdaki ifadeler son zamanlarda maalesef sıkça karşılaştığımız ve kuruluş amacı halkın huzur ve güveni olan kolluk kuvvetleriyle aynı paragrafta sıkça anılmaya başlanan bizi fazlasıyla üzen, normal ifadeler olmaya başlamıştır ülkemde..
(TEMELLERİ ÇOCUKLUĞUNDA..)
  Yanlışın nerede olduğu çok umurumda olamamakla birlikte en büyüklerimizin 'her fırsatta ahlaksız dış mihraklar' diye bahsettiği adamların polisleriyle (Houston Police Depertment) ilgili bir yazı geçti geçenlerde elime..
  Yazıdaki psikoloji bilgisi, zarafet ve halkla ilişkilerdeki ince ayar kavramları dün akşam izlediğim haber görüntüleriyle karşılaştırılınca hem (onlara) hayran bıraktı beni, hem de (bizimkileri) ayıplamama ve bir kez daha cahilliğin (ve profesyonel olamama kavramının) insan hayatına kast etmeye varıncaya kadar ne büyük felaketlere yol açabileceğini tekrar görmeme sebep oldu..
(İYİ YETİŞTİREMEZSEN SUÇLU OLUYORLAR..)
  ''Bunları hak edecek ne yaptık ya da ne zaman huzura ereceğiz, ne istiyor bu gençler...''; benim cevap veremeyeceğim ve kaldı ki haddim olmayan sorular.. 
  Her neyse ki iyi şeyler de oluyor hayatta ve bu sefer ki yazımız Amerikanın önemli eyaletlerinden Houston'da polisin halka dağıttığı bir bilgilendirme yazısıyla ilgili. (İçimizin açılması için sabah sabah ilhama ihtiyacımız var ve bu öyle bir yazı neyse ki..) 
(BABALAR BİLİR: NEVER TRUST ANYBODY..)
  


  Polis kısaca 'çocuğunuza nasıl davranırsanız başımıza bela edersiniz ya da bir suçlu adayı yetiştirirsiniz' gibi riskli bir konuya el atmakla birlikte, okuyunca bu işin nasıl zarif bir şekilde kotarılabildiği ve aslında halkın ve sizin farklı cepheler olmadığınızı anlatan ve yazının sonunda; ''adamlara gerçekten helal olsun'' (ya da ona yakın bir şey) diyeceğiniz dersler içeriyor gerçekten.. (ben dedim, okuyun ve karar verin..)
  
  


GELECEĞİN SUÇLUSUNU YETİŞTİRMENİN EN BASİT KURALLARI:
  (HOUSTON POLİS MÜDÜRLÜĞÜ..)
(HER YAPTIĞINI ONAYLADIN,,
BU ONA ZARAR VERSE BİLE..)
* Daha küçükken çocuğa istediği her şeyi vermeye başla! Bu şekilde o, bütün dünyanın onun geçimini sağlamak zorunda olduğuna inanacaktır..
* Kötü sözler söylediği zaman, gül. Böylece kendisinin en akıllı olduğuna inanacaktır..
* Ona manevi, ahlaki hiç bir eğitim gösterme, 21 yaşına geldiğinde kendisi karar versin diye bekle.
* Yerde bıraktığı her şeyi kaldır, kitapları, ayakkabıları, elbiselerini. Onun için her şeyi sen yap ki o, bütün sorumlulukları başkasına yüklemeye alışsın..
* Onun önünde sıkça kavga edin ki bir gün aileniz parçalanırsa fazla şaşırmasın..
* Çocuğa istediği kadar harçlık ver. Hiç bir zaman kendi parasını kazanmasın. Hayatta karşılaştığın güçlüklerle onun da karşılaşmasına ne gerek var ki..
* Yiyecek, içecek, konforla ilgili bütün arzularını yerine getir. istediklerini yapmamak tehlikeli soğukluklara sebep olabilir..
* Komşulara, öğretmenlere, polislere karşı daima onun tarafını tut. Onların hepsinin çocuğa karşı peşin hükümleri vardır..
(VE HAK ETMESE DE GELECEKTEN UMUDUNU KESMEYECEK,,
 ÖĞRETECEKSİN BUNU ..)


* Ve günün birinde onun başına gerçekten bir bela gelirse eğer; Ona aslında hiçbir şey yapmadın diye kendinden özür dile..
  Onu felaket dolu bu yaşama hazırla. Muhakkak onu bulacaktır..
  İnsanın yakın akrabasından duyduğu bilgece sözlerin benzerlerini polis denilen el alemin bu adamlarından dinliyor olmamız (bize ters gelse de..) hem umut verici hem de biraz (kendi adımıza) hüzünlendirici..
  Neden bizde de olamasın ki bu tür kalbur üstü ve insanı ön planda tutan insani, yaratıcı çabalar..
   


  Diğer yandan çocuklar için yazılmış ve haklı nüanslar içeren, (şüphesiz uzman ve profesörlere hazırlatılan) bu manifestonun içerdiği bilgileri de anne babalar (ya da adayları) olarak es geçmemek ve tekrar, tekrar okumak gerekiyor gibi..
  Çocukların suçlu adayları olmayacağı ve kötü polislerin nostalji misali sadece filmlerde izleneceği günlerin gelmesi dileğiyle..
                                                                                  (Çetin TARI)
  

GÜNÜN VİDEOSU: 

UMUDUNU KAYBETME FİLMİNDEN..



GÜNÜN KARİKATÜRÜ:

OCEANS ELEVEN:)


  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder