21 Eylül 2013 Cumartesi

BİLİNMEYEN NO:62

SEN UYURKEN BEN,, BİR BEKÇİ KÖPEĞİ GİBİ YANINDAYDIM,, 

GÖZLERİNİ SENDEN HİÇ AYIRAMAYAN..

(EN KIYMETLİ ŞEYİN NEDİR?
ONSUZ YAŞAYAMAM DEDİĞİN..)
   En kıymetli şeyinin ne olduğunu düşündün mü hiç.? Yani gerçekten o olmazsa yaşayamam dediğin şeyi?
  Para? Belki de aşk, başarı belki ya da anne baban, ne de olsa sana çok emekleri geçti..
  Ya da köpeğin Puffy belki, zor zamanlarında seni hiç yalnız bırakmadı ya da arkadaşın Zeliha mı yoksa.? (isme takılmayınız :)
   Senin için en kıymetli şey? Onsuz yaşayamayacağın şeyi bulabildin mi..?
  Belki yaklaştın cevaba ya da bulabildin hatta, işte bu esnada bile o yardım etti sana aslında yukarıda saydıklarından hiçbiri değil.. Takıldığın cevaplarda, ulaşman gereken yerlere ulaşman için ve hatta mutlu olman için hep, ona muhtaçtın daha çok, yine yukarıdakilerden hiç birine değil..
(SEN TERK EDERSEN YAŞAYAMAYACAĞIN..)
  

   Senin en kıymetli şeyin, ne mutlu ki hala seninle ve seni bir an olsun yalnız bırakmıyor, nereye gitsen emir kabul edip seninle geliyor ve hatta sen uyurken bile iyi geceler dileyip sana belki, bir bekçi köpeği gibi kendi işlerine dönerek seni kollamaya devam ediyor..
(HER SABAH ONUNLA UYANIP,,
GÜNÜ KARŞILADIĞINIZ..)
  



 Seni bırakması mı? İşte bu tam olarak felaket olurdu.. Dönemeyeceğin bir yere gidersin ve onu yanında götüremezsin.


   
   Aranızdaki mesafe dünyaları aşar ve artık kavuşmanız imkansız olur bu durumda ve o dağılır en küçük ayrıntılarına kadar sonra, başka varlıklar içinde devam eder sonsuz döngüsünde var olmayı..
   Senin en kıymetli varlığın nedir? hiç düşündün mü..?
  Umarım farkındasın ve umarım doğru yanıtladın soruyu zira eğer doğru ise yanıtın, ona yeterince iyi davranıyorsun demektir ve hakkını vermezsen o da diğerleri gibi terk edip gider seni sonsuza dek ve artık dönmemecesine..
   Ve kutsal cevaba gelirsek artık sevgili arkadaşım; senin en kıymetli şeyin yine sensin derim..? Neden şaşırdın.?
   Bu senin vücudundur aslında ruhuna bile ev sahipliği yapan. Sen dursan da o durmadan bir şeyler peşinde, aslında senden bağımsız kendi işlerine bakar ama onun doğal döngüsüne uygun davranmaz ve olması gerektiği gibi bakmazsan ona senden uzaklaşmaya ve hatta yük olmaya başlar artık.. 
(O,, EN YAKININ,, OLMAZSA OLMAZIN,,
TÜM VARLIĞIN,, EVİN,, KORUYUCUN,,
HER ŞEYİN O DUR: VÜCUDUN..)
   Bu yazıyı okuyorken sen ona belli etmeden neler yaptığına bir göz atmak istemez misin.. O halde sessiz ol, onu utandırmadan senin için yaptığı kahramanlıkları bir bir anlatayım sana, bak bakalım şu anın sessiz sakinliğin içinde ne fırtınalar kopuyor..
  Sen Aşağıdaki Satırları Okurken Vücudunda Neler Oluyor? Hem de en ufak bir müdahalen Olmadan.
-Beden ısınızın ayarlanması için trilyonlarca hücre mikro kalorifer gibi çalıştı. Her hücrenin çalışma hızları tek tek denetlendi ve kontrol altına alındı.

(UYURKEN DE YANINDADIR,, SENİ BEKLER..)
-Kan basıncınızın tehlikeli bir şekilde yükselmesi ve düşmesini engellemek için hücreler basınç ölçümleri yaptı. Ve gerekli önlemleri almak için gece gündüz çalıştı.

-Bazı hücreler kanınızda bulunan su miktarını ölçtüler. Bazı hücreler kanınızda bulunan şeker miktarını defalarca ölçtüler. Şeker miktarının dengelenmesi için binlerce hücreniz ayrı ayrı çalıştı.

-Kemiklerinizden kana kalsiyum verilmesi sağlandı. Bazende tam tersi yapıldı. 
Ve  kanınızda bulunan fazla kalsiyum kemiklerinizden kana geri karıştırıldı.

(AMA ONDAN İMKANSIZI İSTEME,, ÖNCE ONA BAKMALISIN)
-Kanınızda ne kadar sodyum olduğu hücreler tarafından denetlendi. Ve bulunması gereken sodyum miktarı özel mekanizmalar sayesinde ayarlandı.

-Damarlarınızın etrafındaki kas hücreleri  kimi zaman kasılarak damarları daralttılar. Kimi zaman gevşeyerek damarları gevşettiler.

-Böbrekleriniz de bulunan bazı hücreler idrar sıvısı içerisinden bazen su bazen sodyum moleküllerini alıp kana karıştılar.

-Ölen deri hücrelerinizin yerlerine yeni hücreler inşa edilmesi sağlandı.


(YETERİNCE İYİ DAVRANIRSAN ONA, BAŞKALARINI
KISKANDIRACAK KADAR MUTLU OLURSUNUZ..)
Bunun için bazı hücrelerin bölünerek çoğalması sağlandı.

-Ve beynimiz bir yaratılış harikası olan ve hala sırları tam olarak çözülemeyen beynimiz 
milyarlarca hücre bir  tarafından okuduğunuz bu yazıyı anlamaya çalışıyor, bir taraftan bütün kas hareketlerini, bir taraftan nefes alışınızı kontrol ediyor. 

(VE ONU KORURSAN DÜŞMANLARINA KARŞI,,
HEM ONUN DÜŞMANI SENİN DÜŞMANINDIR)
-Gözümüze gelen ışıklardan, kulağımıza gelen seslerden burnumuza gelen kokulardan, midemizde ki hareketlerden, karaciğerimizde ki hareketlerden, hücrelerdeki besin üretiminden, protein 

üretiminden, alyuvarların hücreler oksijen taşımasından, vücudumuza dışarıdan tepkilere vs. Her şeyden haberdar olarak her birine derhal cevap vererek, denetleyerek biz yönetip hayatımıza devam etmemizi sağlar.
-İnsan vücudun da 100 trilyon kadar hücre bulunur. Bu hücrelerden 50 milyonu her saniye yenilenir.

-Kalbimiz normal olarak dakika 70-72 kere atar. Bu atışa göre 70 yaşındaki insanın kalbi 2500 milyon kere atmış ve bu süre içinde de 167561600000 kilo kan damarlarımıza pompalanmıştır.

-Vücudumuzda 25 milyar oksijen alıcı kan hücreleri bulunur. Bunları bir yüzey üzerine yayacak olursak 2570 metre karelik bir alandır.

-İnsan vücudundaki bütün kasların sayısı 640 kadardır. Vücudumuzdaki kasların bir günde yaptığı toplam iş yaklaşık olarak bir vincin  6 tonluk ağırlığı 50 metre yüksekliğe kaldırmasıdır. 

(VE O ÇOK DEĞİŞİR EN UFAK İLGİDEN,
MUTLU OLUR,BU SENİ DE MUTLU EDENDİR)

-Vücudumuz da 2200 kibrite yetecek kadar kadar fosforumuz,  250 gramdan fazla sürfürümüz, bir kaşık dolusu magnezyum, ve 5 cm boyunda çivi yapacak kadar demirimiz vardır. 

-Tek bir dakika içerisinde  1025 cm küplük havayı içimize çeker 4 kilograma yakın kanı vücudumuz içinde devrederiz.

Ve bunlar gibi binlerce işlem  dünyada yaşayan 7 milyar insanın hepsinde kusursuz ve eksiksiz olarak gerçekleşmektedir. 
 

  Tüm bunlar olup biterken çoğu zaman bunlardan haberin dahi  olmaz. Midendeki sindirimin ne zaman başlayıp ne zaman bittiğinden, kabinin ritminden, kanının vücudundaki gerekli yerlere tam da en gereken maddeleri taşımasından, görmenden, duymana kadar çoğu şeyden  haberin dahi olmaz..
   Bunca iyiliği yapan ve hiç bir karşılık beklemeyen ve bunları mümkün olduğunca sana belli etmeden yapmayan bir dostun var yanında, ondan daha kıymetli kim olabilir ki hayatında. 
 O değil midir tüm övgülere ve hediyelere ve en güzel bakıma ve duyması gereken en güzel seslere, en güzel renklere ve en güzel kokulara layık olan..
(O HALDE YANINA AL ONU VE GÜZEL
 BİR PAZAR  YAŞAT ONA..)
   Bunlara layık olduğu konusunda hem fikiriz değil mi.? O halde ona iyi bakmalısın zira mutlu olman için içinde işleyecek tüm kimyasal ve ruhsal mekanizmalar onun onayından geçiyor..
   Ona iyi davran, o da seni mutlu etsin..
   Her fırsatta, 'her şeyin başı' diyerek onayladığın sağlığına ve vücuduna ve onun görünüşüne gerçekten dikkat ettiğin ve beraber daha uzun yıllar kimseye muhtaç olmadan yaşayacağınız güzel günler görmeniz dileğiyle..
                                                                               (Çetin TARI)


GÜNÜN VİDEOSU:

HUMAN BODIES



GÜNÜN KARİKATÜRÜ:)

ÜZGÜN KASLI..











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder