13 Eylül 2013 Cuma

BİLİNMEYEN NO:53

1929 BASKILI ESRARENGİZ KİTAP VE EISTEİN'IN GİZLİLİK FORMÜLÜ..

(VARSA BİR FORMÜLÜ,
BİR ŞANS TANIMALISIN..)
  Bahsettiğim kitap ilk olarak 1929 yılında California Press adlı firmaca basılan (artık böyle bir firma ya da belgeleri yok) ve yazarı hakkında (takma bir isim de olabilir diye her tür araştırmayı yapmışlar) hiç bir bilginin olmadığı, ince alelade görünümlü bir kitaptır (adını öğrenmek isteyene ulaştırabilirim..)
  Amerikalı bir yayın evi tarafından yakın zamanda keşfedilen ve yeniden basımı yapılan kitap, o eski zamanlardan, bu gün Secret türü kitaplara ait yeni gibi görünen (hangi orijinal fikir varsa) hepsini içermekte ve belki de o tür kitapların ilk öncülerinden, belki de ilki gibi görünmektedir..
  Kitapta geçen ve daha sonra bahsedeceğim ilginç öğretilerden biridir aslında bugünkü asıl konumuz..
  Hepinizin sağduyunuza ve aslında haklı pek çok deneyimize dayanarak aslında zaten hak verdiğiniz ve biliyor olduğunuz, ama bir türlü hayatınıza ait bir kural gibi (benim de) temellendiremediğiniz, temel bir kural..
(YAZARI VE YAYIN EVİ BELLİ OLMAYAN
TESADÜFEN BULUNMUŞ BİR KİTAPTI..)
  Einstein ile ne alakası var diye sorarsanız, Einstein'ın arada bir rastladığım ama fazlaca dikkat etmediğimi fark ettiğim sosyal dünyaya ait bir formülasyonunda kitapta bahsedilen bu öğretinin birebir bulunduğunu görünce hayata ait bu temel kuralı iki elden desteklemek amacıyla bu yazıyı artık yazabileceğimi fark ettim..
  Bahsettiğim ve unuttuğunuz ve dikkat etmediğiniz, ama belki de geleceğe ait dünyanızı şekillendirmenize bir şekilde (sürekli) engel olan kadim bir kural; Gizlilik yasası..
(HAYALLERİN SANA ÖZELDİR,, OLACAK DEMEN YETERLİ,,
BUNUN İÇİN İZNE YA DA KARAMSARLARA İHTİYACIN YOK.)
  Einstein, fen bilimleriyle ya da matematik diliyle dünyayı açıklama yolunda (evrenin kitabı matematik diliyle yazılmıştır denir..) olağanüstü katkılara sahipken ondan sosyal dünyanın, örneğin başarı kavramının fen diliyle açıklanması istendiğinde bir süre düşündükten sonra (hayat tecrübesi ve olağan üstü gözlem yetenekleri ışığında) şu ünlü formülünü(E=mc²  şaka:) paylaşmıştır kendisini izleyen insanlarla..
  A= X+ Y + Z
  
  Formülün çözümlemesi şöyledir.. 
  A: Başarıyı temsil ediyorsa ki bu planlarınız ve gelecekte ulaşmak istediğiniz hayalleriniz demektir,,
 X: Çalışmak anlamına gelir. Bunda bir sorun yok, hepimiz hayallerimize yattığımız yerden ulaşamayacağımızı biliriz elbet. Çalışır ve rotamızdaki engelleri tek tek arkamızda bırakır hedefe yürürüz,,
(ONU BAŞKALARINDAN KORUMAN GEREK BİR SÜRE..)
  Y: Eğlence anlamına gelir.. Dahi bilim adamı (biraz ehlikeyf ve hatta çapkın bir adamdı aslında) burada sadece çalışmanın sizi hayat yolunda götürmesi gereken yere ulaştırabilmesinin, arada bir dinlenme ve kendine gelmeyle mümkün olduğunu formülüne koymuş olmakla birlikte asıl önemli eleman ve yazımızın konusu, ünlü; Z 'dir..
  Z,, bu ilginç kitapta da sıkça bahsedilen bir öğretiye işaret eder..

(BU ŞEKİLDE ULAŞAMAZSIN İLK ADIM ÇABA GÖSTERMEK(X)
  
  
 Esrarengiz yazarımız 

yanındaki gizemli kişiden, çok daha eski bir eserdeki kadim bilgiler sayesinde olağan üstü bir yaşam süren asıl tarihi kişiliği dinlerken, adam sık sık formüldeki Z den bahseder ona..
  '' Eğer anlattıklarımı anladın ve başarı yolunda bu ilk adımları atacaksan eğer yapman gereken asıl şeyi de iyi uygulamalısın ve bu uyarıyı sürekli aklında tutmalısın..'' der yazara.. 
  ''..En yakın arkadaşına bile yol haritandan bahsetmeyeceksin.. Güçlü bir şekilde anlattığım yasalar konusunda çokça ustalaşsan bile bunu yapmayacaksın zira bu planlarının önünün tıkayabilir..''
  Evet sevgili arkadaşlar. Einstein'ın başarı formülünde de söz edilen bu terim;
  Z: Ağzını sıkı tutmak ya da gizliliktir..

(VE UNUTTUĞUN KURAL= Z)
  

  Bu dahi beyinler geleceğe ait planlarınızı (en azından belli bir seviyeye gelinceye kadar) dünya ile paylaşmamanızı tevsiye eder ki dış dünya planlarınızın önünü tıkamasın ve siz doğru bildiğiniz yolda kendi özgür kararaınızda cesurca ilerleyebilecek cesareti dışarıda aramayıp ta cesaretini kırmalarına izin vermeyin (bizde nazar kavramına kadar uzanıyor bu konu aslında..)..
  Dış dünyanın sizi engellemedeki azımzanmayacak rolü için R. Goforth'un şu ünlü sözüne de kulak verebiliriz tabi ki; 
  ''Sana bu dünyada bir şeyi değiştiremeyeceğini söyleyecek iki tür insan vardır.. Biri böyle bir şeyi denemekten korkanlar; diğeri de senin başarılı olmandan..''
  Yüzlerce yıl önce insan doğasına ait kuralları ve insanın hayallerine yürümesindeki büyük erdemi keşfetme yolunda çaba gösteren büyük düşünürler, üzerinde çoğumuzun tam olarak düşünmediği ama sağ duyumuzca bize mantıklı olduğu fısıldan kurallar yollamışlar yazdıklarıyla..

(EĞLENMEYE DE İHTİYACIN VAR (Y)
  
  Bunların en saklı kalmışlarından biri herhalde bahsedilen bu gizlilik kuralıdır arkadaşlar.. 
 Kaç defa sevinç içinde etrafınızdakilere planlarınızdan bahsettiğinizi ve onların sözleriyle hevesinizin buzdan biblolar gibi param parça olduğunu hatırlayın.. 
 Ya da kaç kere desteklenmek bir yana, o her şeyi bilen insanların sadece hayallerinizin gerçekleşmemesi üzerine olacaklara dair karamsar teorilerini dinlemek ve kabuğunuza çekilmek zorunda kaldınız..

(AMA YAPAMAZSIN DİYENLERE DEĞİL..)
  Artık biliyorsunuz. Sistemin oluşması ve işlerin yürmesi için önce planlarınızı görselleştirmek üzere kağıda en canlı şekilde yazacak (bilinç altınız bunu emir olarak algılayıp, geleceği şekillendirmek üzere seçimlere başlayacak) ve ve belli bir olgunluğa ulaşmadan asla onlardan bahsedip sihri bozmayacaksınız..

(YOLUN BAŞKALARININ DENEMEDİĞİ BİR YERE ÇIKABİLİR,
BAŞARISIZ DA OLABİLİRSİN BELKİ AMA SEN HAREKET
ETMEKTEN ÇEKİNEN BİR KORKAK OLAMAYACAKSIN..)
  O halde içselleştirmek üzere yukarıdaki Einstein formülüne tekrar inceleyerek hayallerinizi kurma yolunda ; Bilinmeyen no:50 deki üç kuralı uygulamak üzere bu gün kendinize zaman ayırınız. (hepimiz bunu bu gün yapalım, ne kaybederiz.?)
  Daha sonra olacakların keyfini çıkarmak kalacak sıkışıp kalmış hayallerine bir şans tanıyanlara belki, zira kendi adıma sağ duyum gayet mantıklı (neden olmasın?) diyor  :)
  Hayallerinizin gerçekleşerek, ona engel olmak üzere karamsar dünyalarında sıkışıp çırpınan tüm zavallı ruhlara ilham vermesi dileğiyle..
                                                                                    (Çetin TARI)
  

GÜNÜN VİDEOSU:

HAYAL ETTİĞİNİ YAŞA


GÜNÜN KARİKATÜRÜ:)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder