20 Eylül 2013 Cuma

BİLİNMEYEN NO:60

ÖZ GÜVENİN  ZAYIF GİBİ Mİ?? 

 BİR FİLM YILDIZI OLDUĞUNU DÜŞÜN..

(GÜZEL OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORSUN VE
ÖYLE DÜŞÜNDÜĞÜNÜ BİLİYOR..)
   Bugünün yazısında çok okunan yazılardan biriyle cuma hatırlatmaları adlı bölüme devam etmeyi düşündüm.. İlk hali geçen aylarda kalan ve yeni okumaya başlayan arkadaşların gözünden kaçma ihtimali bulunan yazıda kendinizi iyi hissettirecek pek çok ana fikir mevcut..
   Bazı kelimeler vardır ki sihirlidir ve kişinin (zamanı da gelmişse eğer) tam yüreğine etki eder ve hayatı için ışık olur birden bire. Bir çok kişi için bu kadar etkili olmasa da (zamanı gelmemiştir henüz) yazın okuduğum harika bir kitapta rastladığım işte böyle bir fikirden bahsedeceğim bu gün.
(HAYRANLIKLA İZLENDİĞİNİ DÜŞÜN,,
DURUŞUNU ONA GÖRE AYARLAYACAKSIN..)
   Yanda dünyanın en güzel kadınlarından biri olan Nicole Kidman'a bir kez daha bakın isterseniz, nasıl bir kendine güven nasıl bir aura... O na birazdan döneceğiz.
   İnsan olmanın zayıflıklarından biri (Şüphesiz pek çok vardır) ;'İnsanların kendilerini sevecek birini bulduklarında gösterdikleri olumsuz tavırdır; kendilerini sevilmeye layık görmezler zira sürekli zayıf yanlarına, kusurlarına odaklanırlar.. 
(NASIL GÖRÜNDÜĞÜNÜ DÜŞÜNÜYORSAN,,
BİLİNÇALTIN BUNU EMİR KABUL EDECEK..)
   İşin kötüsü haklı olmalarıdır; Zira Kendimizi nasıl görüyorsak tam olarak başkaları da bizi aynı şekilde görmektedirler. bilimsel pek çok deneyle de ispatlanan bu görüşe göre ; eğer kendini kusurlu ve hatta çirkin görüyorsan işte bu sivrilttiğin görüş sen istemesen de dünyaya sergilediğin görüntünü oluşturmakta. Yalnız burada spiretüel bir şeyden bahsettiğim düşünülmesin, tam olarak fiziksel ve hatta bilimsel bir gerçekten bahsetmekteyim..
(ORADAKİ EN KARİZMATİK SENSİN,,
SENDEKİ IŞIĞI FARK ETMEYE BAŞLAYACAKLAR)
Konumuzun Nikole ile alakasına gelince. Yazarımız L. Gounelle, verdiği bu harika örnekle önce N. Kidman'ı güzel bulup bulmadığınızı sorarak işe başlıyor. Dünyanın en güzel kadınlarından biri olduğunu (tabii ki) hepimiz onayladıktan sonra, ona daha objektif bakmanızı öneriyor. (bence hala güzel).
    Ana fikre göre N. Kidman harika bir kadın olmakla ve öyle görünmekle birlikte aslında pek çok güzel kadından olağan üstü farklı değil. Ama yine de onun kadar güzel pek çok kadın aynı ışığa neden sahip olamıyor. bunun sebebi nedir?
    Sorunun cevabı giriş paragrafımızda yatıyor. kendini nasıl görüyorsanız başkaları da öyle görmektedir. Nikole Kidman çok iyi bir sinema oyuncusu ve  dünyanın en güzel kadınlarından biri olduğunu bildiği, düşündüğü, hissettiği ve gerçekten yaşayarak öyle davrandığı için işte bu olağan üstü ışığı yayabiliyor. 
Bu tamamen erkekler için de geçerlidir şüphesiz aksi halde javıer Bardem'in neden
(BİR FİLM YILDIZISIN,, ARTIK EN YAKINLARIN BİLE
BİLİNÇALTINDAN YAYILAN IŞIĞI FARK EDECEK..)
hatunlarca bu kadar çekici bulunduğunu hiç bir teori açıklayamaz. (Biraz haksızlık ettim galiba, daha çirkin bir resmini bulmalıydım)
   Kadınlarda hoşa giden şey şüphesiz erkeğin kişiliğinden yayılanlar ve öz güvendir.  Bu da doğrudan doğruya bizim kendi içimizde yarattığımız (ve dışa yansıttığımız) suretimizle alakalı olmaktadır.
(DİĞERLERİ SENİN FARKINDA;)
ONA GÖRE DURUŞ VE TAVIRLARINI AYARLAMALISIN,,
ONLAR ÖYLE YAPIYOR..)
(SORUN ÇOK GÜZEL YA DA YAKIŞIKLI OLMAN DEĞİL,,
SORUN YAYDIĞIN IŞIK..)
 İnsanları, çocukları ve özellikle kendimizi olumlamalıyız. insan kendisinde iyi bir şey olduğuna inanırsa ister olumlu ister olumsuz olsun tam olarak öyle davranmaya başlamakta ve dünyaya bu şekilde görünmektedir. Bu tam olarak başlangıçta ruhunuzun yarattığı bir şey bile olsa buna önce başkaları ve dönütlerden sonra da daha güçlü olarak tekrar siz inanırsınız. 
    Bence harika olan bu fikri hemen bu gün bir deneyiniz (Ben denedim ve umarım sürekli aklımda olur ve davranış haline gelir.); 
   Herkesin beğendiği bir film artisti olduğunuzu ve hayranlarınızın (dünyanın) sizi bu gözle görmeyi istediğini (görmesi gerektiğini) düşünün.
(ARTIK BİR YILDIZSIN,,
GÖRÜNÜŞÜNÜ İHMAL ETME..)
 


 

  İşte şimdi kambur durmayacak ve yüzünüze o ezik ifadeyi takmayacaksınız demektir. 
  
 Şimdi dik durun ve ne kadar güzel (ya da yakışıklı ) olduğunuzu düşünün ve buna gerçekten çok güçlü inanın.
 
 Davranışlarınızı jestlerinizi, mimiklerinizi, ve hatta mağruru gülümsenizi ona göre ayarlayın.

  Bilim ve özellikle davranışçı psikoloji işe yarama ihtimalinin yüksek olduğunu söylüyor.. 

  Nasıl durursan kişiliğin de ona uyum sağlamaya başlıyor,, ezik durmayı tercih ederse omurgan bu kişiliğine de yansıyacak..

 Kısacası özgüveninizi Nikole ya da Javıer seviyesine ayarlayın. bakın bakalım size karşı bakışlar ve davranışlar (hatta kendi gözünüzdeki karizmanız bile) ne kadar çok değişiyor..                                             
 (Çetin TARI)


GÜNÜN VİDEOSU:

ÖZ GÜVEN GELİŞTİRME TEKNİKLERİ..




GÜNÜN KARİKATÜRÜ:






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder