17 Eylül 2013 Salı


BİLİNMEYEN NO: 57

'İYİ BİLİN Kİ, KIYAMET SAATİ HAKKINDA TARTIŞANLAR DERİN BİR SAPIKLIK İÇİNDEDİR.' (42:18)
YA DA BİLİME GÖRE KIYAMETİN OLASI 6 SEBEBİ..

(KIYAMETİN,, ZATEN YAŞADIĞIN..)
   Ölümden sonra dirilme anlamına gelen 'kıyame' sözünden türeyen kıyamet keimesi pek çoklarının (nedense) özlemle beklediği ama sürekli ertelenen (yanlış hesapladı, yeni hesaba göre 12,3 yıl sonra, takvim yanlış basılmış..) bir mutlak son senaryosudur..

   Çeşitli dinlerdekıyamet öncesinde alametlerle kendisini belli edeceği belirtilen bu zaman dilimi ya da dünyanın son günleri diye tabir edilen bu finalde olacak değişimler ayrıntılarıyla haber verilmekte ve özellikle o dine mensupların inananları (Aborjin ya da medeniyetten uzakta yetişmiş bir Papua Yeni Gineliyseniz hiç şansınız yok..) bu dönemin çalkantılarına karşı uyarılmaktadırlar..
(SANA HABER VERİLECEK ONLARDAN..)
   İslam dinindeki hadislerde (Hadisler Hz Muhammed'in ölümünden birkaç asır sonra kayda alınan İslamın sözlü kültür ürünleridirler. Bu sözlerin gerçekten de ona ait olmaları konusu tartışmalıdır...ise kıyametin kopacağı zamanı değil, kıyamete yaklaşan zaman diliminde gerçekleşecek olaylar ile ilgili bilgiler verilip (zira kıyamet zamanı asla bilinemez ve tartışanlar sapıklık içindedir denir..) insanların bu işaretleri okuyarak zamanın gelip gelmediği hakkında bir yargıya varabileceklerine dikkat çekilir..
   Kıyamet sadece dünyada olacak o zamana bir uzay gemisi ayarlar kaçızlarız diyorsanız, 'maalesef' diye cevap verebilirim size zira, kıyamet başta dünya olmak üzere bütün gezegenlerin parçalanarak evrenin bütünüyle yok olacağı ilahi bir son oluş eylemi olarak tanımlanır...
(VE ÜÇ BÜYÜK YER HAREKETİ OLACAK ÖNCE..)
   Daha pek çok konuda olduğu gibi, mezhepler kıyamet alametleri konusunda görüş birliği içinde değildirler .. Kura'an göre kıyamet sahnesinde "İkinci Sur" üflendiği zaman bütün insanlar 33 yaşındaki halleriyle yüzsüz (?) ve bembeyaz şekilde tekrar dirilip hesap için mahşer alanında toplanacaklar ve amel defterleri ortaya sürülüp dünyada yaşadığı kulluğa göre cennet ve cehennem yurduna gönderileceklerdir...
(DÖRT CANLI BİR VARLIK ÇIKACAK ORTAYA..)
  Pek çok yerde İslam dininde kıyametlerinin neler olduğunu duydunuz peki diğer büyük dinlere göre bunlar nelerdir, diye soracak olursanız şöyle maddeleyebilirim;

İNCİL'DE ALAMETLER..
İncil'de bahsedilen kıyamet kavramı ve Sur üflenmesi ile ilgili bilgiler Kuran-ı Kerim ile örtüşmektedir.Ancak kıyamet alametleri konusunda farklı anlatışlar vardır;*Büyük insan soykırımının yaşanması*Yedi mührün sırlarının tek tek ifşa edilmesi*Dört canlı bir varlığın ortaya çıkması*Demir çağının yaklaşması*Ruhsal hastalıkların artması*Özürlü doğumların ve düşüklerin çokça yaşanması


(VE YÜZLERİ OLMAYACAK TOPLANAN KALABALIĞIN..)
TEVRAT'TA KIYAMET..

Tevrat'ın Leviler bölümü 25'inci babında kıyametin Cumartesi (gitti tatil) günü kopacağı ifade edilir. Yahudiler 200 yılında kıyamet kopacak diyorlardı ama yine de yanılgıya düştüler. Yine yahudi inancına göre kıyamet Kova burcunda kopacaktır (benim burç,, bu iyi bir şey mi bilemedim). Yahudi kültüründe güneş ve ay tutulmaları kıyamet evrelerini tetikleyen alametlerdir. Dünya savaşları da kıyamet alametleridir. Anadolu'da Yahudiler ve Müslümanlar arasında 3. Dünya savaşı çıkacak, Yahudiler kazanacak, vaade edilen kutsal yurda yerleşilecek ve son özgürlüğün sesi Sur üflenip kıyamet kopacak.
(VE KADINLAR YÖNETECEK ÖNCE  DÜNYAYI )
*Dejenerasyonlar*Doğal afetler*İklim değişiklikleri*Nil Nehri'nin tamamen kuruması*Mısır ve Kudüs'ün her yanını çalılık ve dikenlerin sarması*Zinanın artması*Kadınların yönetime geçmesi (araba kullandıkları gibi yönetecekler demek ki,, şaka;)


İslam'da bu zaman dilimi özetle şöyle tarif edilmekte;
1. Ortalığı kaplayacak ve insanlara zarar verecek bir duman,
2. Deccal,,
3. Dâbbetü'l-arz (yer canavarı veya yaratığı, şu asla seyretmeyeceğim filmdeki,,) 
4. Güneşin Batı'dan doğması, 
(YECÜC VE MECÜC İLE KARŞILAŞACAKSIN
ARDINDAN..)
5. İsa'nın inmesi, 
6. Yecüc ve Mecüc adı verilen yaratıkların yeryüzüne yayılmaları,
7-9. Doğuda, batıda ve Arap Yarımadasında üç büyük toprak hareketi (çökme olayı),
10. Yemen taraflarından başlayacak bir ateş kümesi” 

   Her ne kadar zamanın bilinemeyeceği ve tartışmanın sapkınlık olduğu belirtilse de; bazı hadislere göre Dünyanın (muhtemelen insanlığın) toplam ömrü 7 bin yıldır ve Muhammed’in zamanına kadar bunun 5.600 yılı geçmiştir... Yani buradan küçük bir matematik hesabıyla (çıkartma) kalan yılları hesaplayabilirsiniz..
   Doğrusunu söylemek gerekirse fazlasıyla iç karartıcı ama bir o kadar da insanı çeken bu konunun dinler ile ilgili kısmıyla alakalı bu kadar bilgi vermek niyetinde değildiysem de akış öyle gerektirdi ve öğrenmenin insanı yücelttiği düşüncesini de işe katarsak benim açımdan sorun olmadığını (eğer sıkılmadıysanız, ilginç bir açıdan genel kültür yaptığımızı..) söyleyebilirim..
   Asıl anlatmak istediğim bloğumda sıkça tekrarladığım gibi bilimin bu konuda ne dediğini hatırlatmak..
(YEMEN'DEN BAŞLAYACAK BÜYÜK ATEŞTEN HEMEN SONRA)
   Geçen hafta medyada yer bulan ve İngiliz Bilim Fuarına katılan, Harward, Oxford, Berkeley  (ve gazi üniversitesi dermişim:) gibi saygın üniversitelerin öğretim üyellerinden oluşan 27 kişilik araştırma ekibi 'kıtlık, savaş, salgın hastalılar vb gibi olası felaketler üzerinde durarak kendi elimizden gelmesi olası kıyamet senaryolarının neler olduğunu masaya yatırdılar..
  Konuşmacılardan araştırma şefi Lord Martin Rees bu konuda '' Biz aslında insanın, insanlığı yok etmesini bekliyoruz..'' diyerek farklı bir kıyamet senaryosu önermiş oldu..
   
( YA DA DUMAN KAPLAYACAK TÜM DÜNYAYI,,
O GÖRÜNMEDEN HEMEN ÖNCE..)
Katılımcılardan İstatistik profesörü David S. ''Dünyaya çarpacak bir asteroid bizim elimizde olan bir tehdit değildir, biz engelleyebileceğimiz (ama engelleyemediğimiz) tehditler üzerine eğilmekteyiz..'' diyerek konunun ana hatlarını belirlemiştir..
  İşte bu tartışmalar sonucu en büyük zekaların düşünce ve öngörülerinden süzülen bilimin olası altı kıyamet senaryosu şöyle şekillenmiştir;
1. Biyoterörizm: 
  Mikrop ve virüslerin genetik yapılarıyla oynanacak (oynanıyor, Ebola ve hatta Aids...) ve önü alınamayacak ve kontrolden çıkan salgınlar baş gösterecek..
(SON HERTÜRLÜ GELECEK, İSTER BİLİMİ İSTER DİNİ DİNLE..)
2. Kıtlık:
  Gıda stoğu yapma gereği görülmemesi, gelecekte kıtlıklara ve sosyal isyan ve savaşlara sebep olacak..
3. salgınlar: 
  İnsanların sürekli hareket halinde olması dolayısıyla tehlikeli bir hastalık hızlıca yayılacak ve aşı bulunmasına fırsat kalmayacak.. (Bu biraz 1. ye benziyor ama temelde farklı..)
4. Düşman Bilgisayarlar:
  İyi niyetle yaratılan bilgisayar ve endüstri ürünleri amaçlarının aksine, insanlığa hükmedecek (bknz terminatör, hadi len..)
5. İklim Felaketleri:
 Kirliliğin arttığı karbondioksit salınımı yüzünden dünya sürekli ısınacak ve sonunda tıss..
(TÜM YAŞAYAN VE TÜM ÖLÜLER BULUŞACAK,,
AMA TANIYAMADAN BİRBİRLERİNİ..)
6. Siber saldırılar:
  Bilgisayarlardan kontrol edilen elektrik gibi altyapı sistemlerinin ele geçirilmesi (nüfusunda hızlı artışını da eklerseniz) felakete neden olacak..
   İşin garibi buraya eklenmemiş ama bence asıl kıyamet senaryosu Don Brown'un İnferno'sundaki gibi olacak (okumadıysanız derhal alınız) sevgili arkadaşlar..
(AMA BUGÜN DEĞİL,, HENÜZ DEĞİL,,
DAHA YAŞAYACAĞIN PEK ÇOK GÜZEL
GÜNÜN VAR..)
  Matematikteki geometrik diziyle artan insan nüfusu çok (ama çok) kısa bir süre içinde inanılmaz rakamlara katlanacağı için bu sayı içinde yukarıdaki felaket senaryolarından en basitti bile ateşleyici fitil olmak için yeterli olacak ve asıl tıss.. 
  (Bu tıss efektinin pek uymadığının farkındayım aslında, Gümm ya da yabancı çizgi romanlardaki gibi Kraşş falan da yazabilirdim ama her türlü zaten uymayacaktı,, bu yüzden o kısımda kendi felaket patlaması sesinizi kullanabilirsiniz..)
  Ve sevgili arkadaşlar madem böyle bir final göreceğiz ve bundan kaçış yok o halde bu durumun bu gün olmayacağını farz ederek kalan bahar günlerinin bu en güzelini doyasıya yaşayalım,, sanki hiç ölmeyecekmişiz gibi (hem bugün cumartesi değil) ,, kime ne..
   Son gününüze kadar her saniyesi gerçekten yaşanmış bir hayatı teslim edeceğiniz ve iyi ki yaşamışım diyeceğiniz bir ömür sürmeniz dileğiyle..
                                                                          (Çetin TARI)


GÜNÜN VİDEOSU:

Bugarach Köyü Kıyamet Mayalar 21 Aralık 2012



GÜNÜN KARİKATÜRÜ:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder