1 Ekim 2013 Salı

BİLİNMEYEN NO: 71

BAZILARI GİTTİĞİ HER YERDE MUTLULUK YARATIR,,BAZILARI HER GİTTİKLERİNDE..

BİRİNCİLERDEN OL..


(MUTLU DEĞİLSEN BU SENİN SEÇİMİNDİR..)
   Tüm cesur ve kendine inan idealistler gibi artık işinde mutlu olmadığını fark ederek 90'lı yıllarda henüz önü tam olarak görülemeyen bir sektöre (internet) girerek kendi işini kurmaya karar verdi..
   Kendi işi dediysek yüksek teknolojili bir yazılım veya elektonik üzerine bir iş değildi onunkisi...
   Ralph S. Morston (birde JR'ı var) Teksas'ta yaşayan çevresi tarafından oldukça sevilen o Allah vergisi, sürekli mutlu bir kimya ile dolup taşan ve bundan etrafındakileri de fazlasıyla bundan nasiplendiren (kısaca şanslı) bir adamdı..
   Uzun süre bilgisayar teknolojileri pazarlamış ama bundan mutlu olmadığını fark etmişti; (Not: Bu duruma var oluşsal sıkıntı denir.. Yaptığınız işten daha fazlasını ve asıl yapmanız gereken size potansiyelinize uygun o daha üst seviyedeki duruma geçmezseniz bu sizde sebebini anlayamadığınız (var oluşsal) bir sıkıntıya neden olur. İçinizde sizden daha üstün bir siz vardır ve kısaca ıvır zıvırla uğraşırsanız asıl yaratıcı üstün insanınız hayattan tat almama şeklinde dışarı sinyal yollar durur, bu şey az ya da çok sizde de bulunmaktadır; bilmem anlatabildim mi.? Çetin T)
(MUTLU İSEN ONA DA BULAŞIR..)
  Ralp'in bir özelliği vardı ki, çevresinde canı sıkılan, kendini mutsuz hisseden kim varsa onunla konuşup öğütlerini dinledikten sonra (o gün için bile olsa) huzura kavuşuyordu..
   Öyle ki bazıları her sabah uğrayıp enerjisini yükseltmeden güne başlayamaz olmuştu.. Zaman içinde asıl misyonunun bu olduğunu fark eden adamımız bir riske girerek işini bırakmış kendi internet sitesini açarak insanlara günlük mutluluk tavsiyeleri (bazen sesli ve hatta bazen de video ile) vermeye başlamış ve 20 yıla yakındır aralıksız yaptığı bu işte uzmanlaşıp milyonlarca takipçi edinerek pek çok da kitap yazmıştır..
(ONLAR EN MUTLU OLDUĞUN ZAMANLARDI..)
    İşte böyle bir adamdan, kısaca mutluluk kavramı üzerine profesör diye nitelendirebileceğimiz bu tecrübeli adamdan bir kaç mutluluk tavsiyesi de siz almak istemez misiniz, o halde ilginizi çekecek bir kaç hayat dersi ile Ralph'in mutluluk tavsiyelerine bir göz atalım..
  * Mutluluk güçlü ve etkili bir ruh halidir..
  * Mutlu insanlar diğerlerinden çok daha başarılı insanlardır.. (Burada özel bir başarı tanımı var ve fazlasıyla haklı bence..)
  * Mutlu olmayı seçen insanlar daha yetenekli oldukları için değil, sadece daha pozitif ve mutluluğa daha yatkın oldukları için başarılıdırlar..
(ONLAR SENİ MUTLU ETMEKLE YÜKÜMLÜ DEĞİL)
  * Mutlu biriyseniz mutlu eden bir eş ve mutlu eden bir baba ve mutlu eden bir arkadaş ve mutlu eden bir evlat... olursunuz..
  * Tek bir kişinin dahi mutluluğu kelebek etkisi misali tüm topluma kolayca yayılır.. Ben mutluysam yanımdaki seni mutlu ederim sen onu ve ...
(çalıştığınız ortam ve aile çatısı altında bulaşması için mutlu olmayı seçmeli..)
  
  Ve bence en önemli ve benim tekrar tekrar aklımda kalması için zihnimden geçirdiğim, unuttuğumuz bir kural;
  * Mutluluk hayatınızdaki koşullara bağlı değildir..
     Tam aksine eğer mutluysak hayatımızdaki koşullar olumlu yönde değişmeye başlar (harika bir tespit..)
    Ve sevgili arkadaşlar bugünkü yazımdan sadece bu paragrafı okumuş olmanız bile bazılarımızın hayatında dönüm noktası olacaktır,, aşağıdaki madde üzerinde lütfen düşününüz;
  * İşinizin, eşinizin ya da sevgili (yada her neyse) sizi mutlu etmekle görevli olduğunu düşünmekten vazgeçiniz..
    Seni mutlu etmekle görevli tek kişi var o da sensin..
(SEVDİĞİN İŞİ YAPMAKTIR MUTLULUK..)
   Talepkar olamak yerine verici olmayı seçersen hayal kırıklıklarıyla beklenti içinde olmak yerine hafiflemiş olarak yola devam edebilirsin..
  İnsanlardan güler yüz beklemek yerine her gün iş yerine güler yüzle gidersen akşamları güler yüzeden işten çıkacağın ilk duruma göre garantidir..
  Ve yine Ralph'in verdiği çok önemli beir hayat kuralı dah, lütfen bunun üzerinde de bugün biraz olsun düşününüz;
  * Başarı mutluluğu getirmez ama mutluluk başarıyı getirir. (Bunu başlık yapmaya karar verdim şu an..)
(VE TUTKUYLA YAPACAK BİR İŞ BULMAK..)
  Bu şöyle harika düşünce seline yol açıyor aslında; para mutluluk getirmez ama mutluluk parayı pekala kendine çekebilir..
  
  Ve Ralph JR'ın yıllar içinde biriktirdiği en önemli tavsiyem dediiği maddeye gelirsek (Bunu daha önce yazmıştım:);
   * Sahip olduğunuz iyilik ve güzellikler için şükretmeniz mutluluğunuzu garantiler ve katlar diyor.. ''Bu iyilik ve güzellikleri fark etmek size iyi gelir, örneğin şu an için yüzünüzü güldüren ve sahip olduğunuz için şanslı olduğunuz beş şeyi (aslında sahip olduğunuz önemsiz bir yoktur) düşünürseniz o gün için psikolojinizi fazlasıyla toparlayıp günü kurtarma olasılığınız artacak'' ..
(KISACASI İNSANLARIN YANINDA MUTLU HİSSEDECEKLERİ
BİRİ OL, YA DA ÖYLE İNSANLARI SOK HAYATINA..)
   Ve ustanın diğer tavsiyeleriyle final yapmak istiyorum..
  * Sadece göremediklerinizi görmeye çalışın..
 * Mutluluk bir seçim meselesidir, kendinizi mutlu olmayı seçmek üzere eğitebilirsiniz ve kazançlarınız (şu üç günlük dünyada) tahminlerinizin ötesinde olur..
  * Hayatınızdaki pozitif noktala odaklanmayı seçin..
  * Her gün şükran duyacak beş şeyinizi düşünerek güne başlayın.. (şimdi!)
  * Harekete geçmeden önce tüm seçenekleri masayı yatırın ve öyle devam edin,, kader size kalan kısımda yardım edecektir..
(KALDI Kİ HEPSİ SENİN SEÇİMİN;
YA MUTLU OLMAK YADA..)
  * Bir işe (ya da işine) tutkuyla sarılmak (Böyle bir şey bulun) hayatınızı kökten değiştirir.. Bu sayede bencillikten uzaklaşıp başkalarına yardım etmeyi de öğrenirsiniz..
  Sevgili arkadaşlar aslında yukarıda verilen her mesajın aslında hayatınızda bir şekilde var olduğunu ama bunları uzun önce zaman unuttuğumuzu fark ettiniz mi?
  Zaten hayatınızda var olan ama aldırmamayı seçtiniz yukarıdaki maddelerin çoğu zaten doğanızda, bilinç altınız tarafında olabildiğince kullanılıp sizi iyi kötü mutlu etmek üzere siz farkında olmadan kullanılan gerçeklerdir..
 Ama olması gerekenin aslında ne olduğunu çok iyi biliyorsunuz; Bu maddelerin (mümkkünse) tümünü artık hayatımıza bilinçli olarak sokmanın ve biraz  soluklanmanın vaktidir bence; zira mutluluğu hak eden, iyi insanlarsınız şüphesiz..
   Sahip olduklarınızın farkına varacağınız ve durumların sizi mutlu etmesini bekleyeceğinize mutlu olarak durumların kendiliğinden gönlünüze göre evrildiği günler görmeniz dileğiyle..                                (Çetin TARI)


GÜNÜN VİDEOSU:

MUTLU OLAN BAŞARILI OLUR MU :)



GÜNÜN KARİKATÜRÜ:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder