3 Ekim 2013 Perşembe

BİLİNMEYEN NO : 72

YENİDEN DOĞUŞA İNANIR MISIN?

SÜREKLİ ÖLÜR VE HER 7 YILDA BİR TEKRAR DOĞARSIN..

(ASLINDA BİR ÇOCUK KADAR GENÇSİN..)
   'Yeniden doğmak,,, Eğer yeniden doğarsam yaptığım hataları asla tekrarlamazdım,,, vücudum çok yıprandı ve asla gençliğimde olduğum gibi hissedemeyeceğim...' 
  Bunlar kendiniz dahil pek çok kişiden duyduğunuz duygusal klişelerdir ve baştan başlamak kavramının karşı konulmaz cazibesini anlatırlartırlar..
   Ama gerçekten de yeniden doğmak istemez miydin? Yani tüm vücudun yeniden yaratılsın ama bilincin aynı kalsın, bu bilinçle ve baştan başlamışlık duygusuyla yaptığın hatalara **** deyip (artık hangi küfür ise bu, yaratıcılığınıza kalmış) kaldığın yerden yaşamına daha güçlü olarak yeni sayfalar açmak,, ütopik bir hayalden mi ibaret sence.. 
  Reenkarnasyon fikri dünyanın çözülemeyen garipliklerinden biridir ve tüm karşı tezlere rağmen zaman içinde ortaya çıkan ilginç ve ret edilemez vakalar tekrar tekrar onu gündemde tutmaya başarır, fakat benim bu gün anlatacaklarım reenkarnasyonun aslında dünyanın en temel süreçlerinden biri olduğunu gösterir zira ortalama her yedi yılda bir hepimiz yeniden doğarız..
(VE ASLINDA SÜREKLİ YENİDEN DOĞARSIN)
   İşte sana yeniden doğduğunun ispatı, kişisel gelişimin için içerdiği olağan üstü pozitif duyguları hesaba katarsak, bu sabah için sana fazlasıyla iyi geleceğini umduğum bu araştırma yazısı aslında her gün yeniden ve yeniden başladığımızın ve bize sürekli yeni şanslar verildiğinin ispat..
  İstemesen de eski sen değilsin zira zaman içinde sürekli yenileniyorsun... Geriye ne mi kalıyor; sadece kendine ve hayata karşı olan önyargıların,, onu da hallettin mi, yeniden doğuşunu hakkıyla kutlayabilirsin demektir..
   İsviçre ve Amerika da yapılan araştırmalara göre organlarınızın yaşı nüfüs cüzdanında yazan yaş ile aynı değildir ve onlar sizden çok daha gençtirler..

   Bilim dünyasında yaygın görüşe göre, insan vücudu (genel bir ortalama ile) her 7 yılda bir kendini yeniliyor.
   Ancak bir süre öncesine kadar birçok hücre tipinin ne kadar sıklıkla yenilendiği bilinmiyordu. Fareler üzerindeki araştırmalar bazı hücrelerin diğerlerinden daha sık yenilendiğini gösteriyordu.
(AMA ÖN YARGILARIN HALA KAYITLIDIR..)
    Ancak sevgili arkadaşlar bu bulguların insan üzerinde geçerli olup olmadığı bilinmiyordu. Ta ki, İsveç’in başkenti Stokholm’deki Karolinska Enstitüsü’nden nörologJonas Frisen ve ekibi farklı bir yol bulana kadar. Ekibin, radyoaktif karbon tarihleme tekniği kullanılarak (mısır mumyalarının yaşını öğrenir gibi) gerçekleştirdiği araştırma, vücuttaki pek çok organın kendini yenileme özelliğine sahip olduğunu ortaya koydu...
   Hangi organınız kendini kaç yılda yeniliyor ve nasıl sıfırlanıyorsunuz öğrenmek ister misin? (tabii ki,, yeniden doğuşuna kim tanık olmak istemez:) O halde hemen başlayalım..


  
  KALBİN KENDİNİ 20 YILDA YENİLİYOR
  Yıllarca kalbi oluşturan hücrelerin doğduktan sonra değişmediği sanıldı. Ancak New York Üniversitesi’nden Dr. Piero Anversa tersini ispatlamayı başardı. Kalbin kendini yenilediğini belirten Anversa bunun en az 20 yıl aldığını kaydetti.



(BELKİ DİNLENMELİ VE TADINI ÇIKARMALISIN SADECE) 
 SAÇLARIN HER 3-6 YILDA BİR YENİLİYOR
  Yaklaşık 100 bin adet olan saçların her bir teli ayda 1.25 santimetre uzuyor. Dolayısıyla saçların kaç yaşında olduğu da saçın uzunluğuna göre değişiyor.



  MİDE DUVARIN KENDİSİNİ 3-5 GÜNDE YENİLİYOR
  Midedeki asit karşısında hücrelerin dirençli olmadığını belirten İsveç-Karolinska Enstitüsü’nden Jonas Frisen, hücrelerin 3 ila 5 gün arasında yenilendiğini vurguladı. (Ancak cuara içiyorsan fazla heveslenme; nikotin, hücrelerin yenilenmesini ağırlaştırıyor..)



(ZAMANIN SENDEN ALIP GÖTÜRDÜKLERİNİ VE ARDINDAN
SANA GERİ VERDİKLERİNİ DÜŞÜN, BENCE ADİL..)
  BAĞIRSAKLARIN KENDİSİNİ 2-5 GÜNDE YENİLİYOR
   Midede olduğu gibi bağırsaklarda da hücrelerin zor şartlar altında olduğunu söyleyen İsveçli Dr. Frise bu hücrelerin hızla yenilendiklerini ve bu sürenin 2 ila 5 gün arasında değiştiğini ifade etti.



  TÜM İSKELET SİSTEMİN  BİLE 10 YILDA BİR YENİLİYOR
  İskelet de vücudun sürekli kendini yenileyen bölümlerinden biri. Kemiklerin 10 yılda bir tam anlamıyla kendini yenilediği tahmin ediliyor.



(VE YENİDEN DOĞUŞUNU KUTLA BUGÜN..)
  DİL KENDİSİNİ 10 GÜNDE YENİLİYOR (BAYANLARDA 2 GÜN;)
  Tat moleküllerini sinirler yoluyla beyne ileten dilde bulunan 10 bin tomurcuğun her birinde 50 hücre bulunuyor.Bu hücreler her 10 günde bir kendini yeniliyor.



  KARACİĞERİN KENDİSİNİ 6 AYDA YENİLİYOR
  Yağ, protein, şeker ve kan yapımı için gerekli olan maddeleri depolayan karaciğer vücudun en güçlü organlarından biri.



  AKCİĞER KENDİSİNİ 1 YILDA YENİLİYOR
(SENDEN DAHA GENÇ SENİN
TADINI ÇIKAR ÖZGÜRSÜN..)
   Akciğerde hücreler farklı periyotlarda yenileniyor. Bu da havanın temizliğine, sigara içilip içilmemesine göre değişiyor. Yenilenme süresi ise altı ayla bir yıl arasında.



  GÖZLER YENİLENMİYOR AMA, ONLARI DA TIP YENİLİYOR,,
Gözler, kornea tabakası haricinde kendini yenileme özelliğine sahip değil. Zaman geçip yaş ilerledikçe gözleriniz de sizinle birlikte yaşlanıyor. (değişmeyen tek şey gözleri, derler ya doğruymuş..)
Aynı şekilde beyin hücreleri de kendini yenileyemiyor (bu da şüpheli bence zira aksini duyduğum araştırmalar var.) ve yaşlanıyor...
  
   Sevgili arkadaşım, bu sabah sana ( ve her kese) fazladan bir ikinci (ve daha fazlası aslında) şans verildiğini öğrendiğine göre artık geçmişte takılıp kalmaman gerektiğinin farkına varmışsındır umarım..
   Yaptığın hataları düşünerek geçmişinin geleceğini ipotek altına almasına izin vermemelisin zira yaptıklarının hata olup olmadığını da asla anlayamazsın; onlar büyük resim içinde iyiliğin için gerçekleşmiş dönüm noktaları dahi olabilir, bilemezsin, o halde böyle düşün..
(KISACA YENİDEN DOĞMAK İYİDİR VE SEN
SÜREKLİ ÖLÜR VE YENİDEN DOĞARSIN..)
   'Yaptığın her şeyi iyi ki yaptın ve yaşadın onların tümünü, zira seni sen yapanlar ve güçlü kılanlar da tamamen onlardı..
   Yaşamın, senin madde kısmına sürekli yeni şanslar verdiğini öğrendiğine göre düşüncelerini de sürekli yenilemek ve daha iyi ve üstün asıl sen'e ulaşmak, artık tamamen senin çabana kalıyor demektir..
   Her yeniden doğuşunda daha üstün bir sen'e evrildiğini fark edeceğin ve daha mutlu bir sen ile doğum günlerini kutlayacağın günler görmen dileğiyle..
                                                     (Çetin TARI)

   

GÜNÜN VİDEOSU:

 REENKARNASYON ÖRNEKLERİ..


GÜNÜN KARİKATÜRÜ:)
KIZIL ORDUNUN DOĞUŞU..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder