22 Temmuz 2013 Pazartesi

BİLİNMEYEN NO: 8

BİRAZ DA UZAK DOĞU SPİRİTÜELİZMİ;   DİLEĞİMİZİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN     BA-GUA YÖNTEMİ
   Bir dönem okuduğum feng shui kitaplarından birinde rastladığım kadim bir  uzak doğu yönteminden bahsedeceğim bu gün sizlere, hem ilginçlik olsun..
(UZAK DOĞU CANDIR)
   'Sadece bilimsel kökenli durumları anlatıyorum' diyerek hava atıyodun, ne oldu garip şeyleri de yazmaya başladın diyen arkadaşlar olabilir. Onlara teessüf ederek verebilecek en iyi cevabım 'sihrin, henüz kanıtlanmamış bilim olduğudur.. (öyle bak gerçekten, uzatmayalım.)
(SAĞLIK İÇİN YOGA)
  Şaka bir yana bloğumda genel olarak hayatımın en azından bir döneminde bulaşmış olduğum tecrübelerimi paylaştığımı ve insan psikolojisi (özellikle varoluşsal) üzerine yoğun okumalar yapan biri olarak, ruhsal durumumuz üzerinde pozitif etki yapabilecek tüm yöntemleri olumlu (ve paylaşılır) bulduğumu belirtmek isterim..
   I chıng Ba-Gua denilen yöntem, yazdığım kitap(lar) bir gün yayınlanana kadar hayatımda bulunmaya devam edecek, diğer yandan bir blok yardımıyla hedefimin yavaş yavaş somutlaştığını gördüğüme ve size ulaşa bildiğime göre doğru yoldayım ve Ba-Gua işe yarıyor demektir.. 
(BA-GUA İLE SORUNLARIN UZAKLAŞMASI;TEMSİLİ)
  Yöntemi anlatmaya geçmeden önce 'yok baba' gene ikna olamadım, diyorsanız, Nasrettin Hoca'yı hatırlamanızı ve o gözle bu günkü yazıyı okumanızı tavsiye ederim. 'Ya Tutarsa...'
        Ba-Gua sekiz kenarlı anlamına gelmektedir ve hayatınıza şans, ilişki, zenginlik ve her ne istiyorsanız koymanıza yardımcı olacak kadim bir Çin geleneğidir. Bu yöntemde kişi şans nesnelerinin de yardımıyla güç kazanır ve isteğine yaklaşmak üzere Yin ve Yang şans kapılarını ardına kadar açar.
(EVET TEKRAR EDİYORUZ; YİN.. YANG..YİN..)
  Yöntemin uygulaması çok kolaydır. Bir Ba-Gua haritası ve vereceğim çizelgeye göre evinizin güç alanı denilen az sonra anlatacağım bölgeye uygun renkte ve uygun gördüğünüz bir nesneyi koyarak beklersiniz.. bu kadar basit. 
   Söylediğim gibi burada amaç 2000 yıldır uygulanan bir yöntemle şansımızı (ve pozitif ruhiyetimizi) bir tık yukarı çekebilmektir. ola ki tutarsa ne ala..(bana yazın o zaman:) 
(BA-GUA HARİTASI.. ODANIN KAPISI EN ÜSTTEKİ
KARİYER KISMINA BAKACAK ŞEKİLDE YERLEŞTİRİLİR)
   Yöntemi kısaca özetleyeyim,     Ba-Gua da uygun alanları kozmik olarak harekete geçirebilmek için 
evinizin kalbi olarak hissettiğiniz güç alanına (yalnız yaşıyorsanız oturma odanız veya yatak odanız, ailenizle yaşıyorsanız kendi odanıza) bu alanlarla ilgili (hangi alanda yardıma ihtiyacınız varsa ya da tümüne birden) kozmik yönden doğru renkte ve sizin uygun olduğunu düşündüğünüz bir obje koyarsınız..

(İYİ HİSSETTİRİYORSA YAP:  HEDONİZM FELSEFESİ)
        Evinizin güç alanı olan odayı tespit ettikten sonra yandaki Ba-Gua haritasını (örneğin bir çıktısını alarak, ama şart değil) Odanın kapısının bulunduğu duvar kariyer alanını göstermek üzere, şekilde de gördüğünüz gibi yerleştirirsiniz..     Karışıksa toparlayayım zira burası püf nokta; haritayı odaya girdikten sonra yere koyduğunuzda karşı duvar ün ve saygınlık sağ duvar çocuklar ve sol duvar aile ve sağlığı gösterecektir. Aralarda da akıl, zenginlik, evlilik/ilişkiler ile yardım edecek insanlara ait bölgeler bulunur. Dikkat edilecek husus bunların odadaki bir nokta değil Ba-Gua alanları olduğudur..
   Güç alanı olan odanızı ve odanın hangi alanının neyi temsil ettiğini öğrendiğimize göre sıra dileğimizin ne olduğuna geliyor. Dileğinizin durumuna göre aşağıda vereceğim çizelgedeki renklere göre uygun nesneleri gerekli alana koymanız yeterlidir..
   Çizelgeyi yapmak beni çok uğraştırdı zira google dan bulamadım. Zaten Çin felsefesinin babası denilen I Ching ve özellikle Ba-Gua ile ilgili doğru dürüst bir site bulamıyorsunuz, bulduklarınız da hep bir birinden çalmış oluyor.(Artık gönül rahatlığıyla bizimkinden çalabilirler iyi anlattım bence..)

         ‘’BA-GUA ALANI ‘’                                            ‘’ HAREKETE                                                                                                   GEÇİRECEK OLAN RENK’’


Zenginlik(bolluk, bereket)

KırmızıYeşil

Şöhret (ün, saygınlık)

Sarı -KırmızıYeşil

Aşk, Evlilik, İlişkiler

Kırmızı – Beyaz

Çocukların şansı

Siyah – Beyaz - Sarı

Yardım, alma

Siyah – Beyaz

Kariyer

SiyahYeşil – Beyaz

Akıl- eğitim

Yeşil Siyah

Aile / Sağlık

SiyahKırmızı - Yeşil

   Çizelgede görülen renkleri uygun alanlara yerleştirip beklemeniz yeterli oluyor. örnek verelim;
  * sevgili Çetin Bey evlenmek istiyorum?;
(ÇOCUKLAR DOĞRUYU BEKLER)
     Gayet mantıklı sevgili okur. Eğer amaç buysa, ritüel şöyle işleyecektir. 
   Önce kapınızın olduğu yerin tam yanına sekiz adet pirinç tanesini bir kap içinde bekletin. Bu kozmik güçlere bir Ba-Gua hazırlığında olduğunuzu söyleyecektir. (Bu adımı isterseniz atlayabilirsiniz ama, atla deve değil sonuçta, yapması kolay içiniz daha rahat edecekse bu adımdan başlayın..)        Odanızda sekiz güç alanının nereler olduğunu belirleyin.  Evlilik/ ilişkiler kısmına (renkleri; kırmızı ve beyazdı) örneğin beyaz bir vazo içinde kırmızı çiçekler, kırmızı beyaz bir çerçevede evlenen insanlara dair kendi çizdiğiniz bir resim ya da kırmızı bir tabak içinde beyaz evliliği çağrıştıran bir biblo (ya da içinizden bu renklerde ne koymak geliyorsa)koyun. Ba-gua’nız gerisini halledecektir.
(BA-GUA UYGULADIKTAN SONRA)


  Bir örnek daha reca ediyorum derseniz para problemi üzerine (olmaz olsun) eğilebiliriz;
Zenginlik için Çetin Bey?;
      Aynı başlangıç işlemlerinden sonra zenginlik alanına kırmızı çiçekleri olan yeşil saksıda bir bitki ya da yaratıcılığınıza göre kırmızı ve yeşil renklerde zenginliği çağrıştıracak obje yerleştirirsiniz. Bu kadar basit
(LAN..)
   Bu gün zenginlik, kariyer, eğitim ya da sevgi,, her neyse amaç bir Ba-gua tılsımı hazırlayarak odanızın uygun köşesine bırakın.. 
   Dediğim gibi 2000 yıldır bir şey unutulup gitmediyse bir keramet var demektir. Kaldı ki hedefinizi ve ruh halinizi olumluda tutacak uygulaması gayet basit bir eylem gerçekleştirmiş oluyorsunuz.  
   Hem Hoca'yı unutmayın; 
    ya tutarsa:)
    



       Hep şanslı kalmanız dileğiyle...       (Çetin TARI)
  
(YAŞAMAK)





GÜNÜN VİDEOSU:                                 İMKANSIZ DİLEKLER..





 GÜNÜN KARİKATÜRÜ:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder