18 Şubat 2021 Perşembe

UĞRUNA ÖLECEK BİR ŞEY BUL..

   Martin Luther King, "Uğruna ölecek bir şeyler keşfetmemişseniz, yaşamaya da uygun değilsinizdir.." der. Kral, her zaman ki sert üslubuyla aslında, bir amaca sahip olmaktan, yaşam sebebini (artık) bulma gereğinden bahseder. 
   Çocukluğunu hatırlıyorsun değil mi? Mükemmel hedeflere sahiptin önündeki sonsuz yaşama dair. Oysa sonsuz yaşamından sadece 30, 40 ya da elli yıl eksildi, yani sadece o kadarcık, lütfen büyütme; 
  ne değişti peki?
   O zamanlar süper kahraman, şair, ressam, astronot olup dünyayı değiştireceğinden bahsediyordun, hatırla. En yüksek dağın en tepesine çıkmak ve orada dev bir lolipop yemekti hedefin; hiçbir şey (ve asla) imkansız değildi.. 
   Yaşlandıkça ne değişti? Korku dolu insanlar ve en çok da hayallerinin gerçekleşeceğine içten içe inanan yakınların tarafında gülündü hayallerine ve vaz geçirildin. 
   Hayal kırıklığı, camdan kaleler gibi sarmaya başladı her yeri. Hayat seni incitmeye başladı ve dahi; aslında sen izin verdin tüm bu olanlara.
   Velhasıl büyük düşünme, daha yükseğe ulaşma, kişisel olarak evrilme ve olman gerekene ulaşabilme çabalarına sekte vuruldu.     Duyguların sakat bırakıldı ve sana göre iş göremez hale geldiler..
   Ama doğal olan bu değildi inan bana. 
   Olması gereken şu andan itibaren parıldamaya mecbur olduğundur. Buna kendi adımıza tüm kalbimle inanıyorum ki, seni en temel seviyede harekete geçirecek, güneşin doğumuyla harekete geçirecek, o amacı , esas hedefi, kaderini belirleyecek ve o son anda seni sonsuz  pişmanlıktan kurtaracak o sebebi bulmak için bu dünyadasın: Hayatını adayabileceğin, bu yolda hayatını tüketebileceğin ve onunla meşgulken ömrünü daha da uzatacak bir sebep..
   Elbet kötü günlerin oldu ve yine olacak. Ancak coşkulu ve yüksek enerjili olmayı seçebilir ve böyle bir rüzgarla doldurabilirsin rotana dönük yelkenlerini. 
   Yapman gereken en önemli şeyin ne olduğunu senden başkası bilmiyor. Gözlem ve ruhunu araştırarak ve belki bunu bir anı defteri ya da günce tutarak, kendini daha iyi tanıyarak ve gözlemleyerek yapabilirsin..
  Şu an hayatında olmayan tatmin hissi ve yaşadığın yoksunluktan kurtulabilmenin başka çaresi yok, üzgünüm.. 
  Onu ara ve bulabilirsen eğer bizimle de paylaş. 
   Bu satırları yazanınkinin ne olduğunu soruyorsan eğer; 
   sanırım uzun yıllar sonra bunu bulabildi. 
   Sana yardım edebilmek ve 
   kendi yolunu arıyorken sana ışık olmak. 
   Daha mutlu bir hayata dair...
  (#hapierwithçetintarı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder