11 Şubat 2021 Perşembe

DAHA BÜYÜK BİR YAŞAM İÇİN, YAK TÜM GEMİLERİ..

   Büyük başarılar, genelde zor zamanlarda ortaya çıkar, bu yüzden zor zaman deyip küsmeyesin hayata hemen... 
  İnsan doğasının şöyle bir sırrı vardır aslında; Baskı, çoğumuzun performansını yükselten şeydir. Gerçek kimliğimiz kendini rahat olmayan bir duruma soktuğumuzda, güneşin doğuşu gibi yükselir o zamanlarda ve o incecik dalın üzerinde iken, gösterir kendini 'gerçek sana' ait gerçek zafer. 
   Demek istediğim, mücadele gerekiyorsa eğer sakın bırakma, hayat güllük gülistanlık değil; mücadelelerin çoğu zaman insanın gerçek benliğini mükemmel ortaya çıkaran şeylerdir. 
   Velhasıl rahat olduğun zamanlar değil seni daha üstün biri  haline getirecek olan. Seni daha uyuşuk yapan bu şey, güvenli alanda kalmak ve  yaşamı kıyıda geçirmek, hiçbir zaman seni olduğundan daha ileri taşıyacak evrime ait olamaz..
   Yeni kıtalar keşfettiklerinde gemilerini yakan kaşiflere dair pek çok hikaye duydun. Onlar daha ilerisini, daha büyük bir dünyayı, daha üstün biri olmayı tercih ettikleri için daima ileri bakan oldular. 
   Ya sen? Eğer gemilerinin yandığını ve bu yüzden başarısızlığın bir seçenek olmadığını şu andan itibaren bilseydin, ne kadar yükseğe ulaşırdın? Çok istediğin o hayata dair; ne kadarına cesaret gösterirdin ve neyi başarmayı isterdin; gençliğinde karar verip de sonra unutup ya da cesaret edemediğin için mazide kalan.. 
   Ne kadar sıkı çalışırdın, hayallerinin izlemek için ve artık yaşını, seni bağladığını sandığın tüm bahanelerini de sırt çantana koyup  ne kadar ileri gidebilirdin?
   Kömürle elmas arasında ki temel fark değeri yüksek olanın çok yüksek basınç altında oluşmasıdır. 
  Dikkate değer ve boşa gitmemiş, gerçek sana evrildiğin bir yaşam istiyorsan eğer (ne kadar zamanın kaldığını umursamadan bir kahraman gibi)  baskıdan, çalışmaktan ve risk almaktan; yani daha ileri girmekten korkmayacaksın.   
   Daha büyük bir yaşam için, 
  zamanı geldiyse eğer 
   gemileri yakmaktan da artık, 
   asla geri durmayacaksın..
  (ne düşünüyorsun? benimle konuş?)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder