11 Mart 2021 Perşembe

YAŞ AL,, AMA ASLA İHTAYARLAMA..

   UNESCO yaşlılığı şöyle tanımlar; Bir insan konfor alanının dışına çıkamıyorsa, yeni şeyler öğrenemiyorsa, şaşırmıyorsa ve çoğu şeyi bildiğini düşünüyorsa,, merak etmiyorsa, keşfetmiyorsa, geçmişte ve anılarında yaşıyor ve sürekli eskiyi tekrar ediyorsa... yaşlıdır.
   Düşün bakalım, ne kadar yaşlısın. Ya da yaş mı aldın sadece olması gerektiği gibi ya da pes edip ihtiyarladın mı daha çok..
   Samuel Ullman şöyle der, 
  "Hiç kimse sadece bir kaç yıl yaşayarak yaşlanmaz.. Bizler ideallerimizi terk edince yaşlanırız.. Yıllar, cildimizi kırıştırabilir ancak heyecanımızı yitirmektir ruhumuzu kırıştıran.. "
 Çevrelerinde bulunmaktan hoşlandığın insanları bir düşün şimdi de; onlar ki genelde coşkularıyla bizi çekenler değil midir? 
  Evet onlar; yaşama karşı açıktırlar ve belki biraz da çılgın, ama kesinlikle meraklıdırlar. Yaşlarından bağımsız, öğrenmeyi severler ve seni gördüklerinde mutlaka da gülümserler. 
   Çok eğlenceli oldukları ortadadır velhasıl ya bu oyuna katılmalı ve kendini vermeli işbirliği yapmalısın onlarla ya da oynamayıp ihtiyarlamalı, seçim artık senin..
 Bana soracak olursan sevgili arkadaşım; onlardan olmalıyız, vaz geçme, yaşlanmadan bu dünyadan göçmek mümkün..
   O halde işe; bu gün coşkulu olmayı denemekle başla ve işine bu ruh hali ve tüm heyecanınla git bu kez, ne kaybedeceksin ki. Sevdiğin, yanında olunmasından hoşlanılan insanlar gibi ol hep genç hep taze..
 Ve olabildiğince canlı olmayı tercih et bugün..
 İnsanları iyi tarafından görmeyi telkin et kendine. 
  Sevdiklerini memnun etmek için daha fazla şey yap. 
 Engel olarak gördüğün şeylerin öğrenme ve gelime fırsatları olduğunu gör ilk kez.. 
   Değişime, yaş alıyor olma fikrine bir büyüme şansı olduğu için kucak aç. İnsanları güldür ve gül onlarla birlikte bugün. Sevdiklerine hayranlığını ifade et belki de ilk kez ve söyle onlara, övgüye boğ, itiraf et.. 
   Onlar gibi tutku yay bugün dünyaya, bu heyecan bolluğuyla önündeki ilk saatler ne getirirse getirirsin, zarafetle kabul et, gülümseyerek karşıla onları, minnet duy, gücünü dünyaya yayabildiğin ve insanları aydınlatabildiğin için..
   Zira sevdiklerin hep böyle görmek isterler seni...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder