19 Mart 2021 Cuma

SEN,, YÜRÜYEN EVRENSİN..

 Daha iyi bir dünyan olsun istiyorsun tamam,, 
  ama bunun için ne yapıyorsun?
  Sakın (zaten beş para etmez o) siyasetçileri suçlamaya kalkma yine ve çevrendekileri yada. Aileni asla suçlama ya da nesillerdir içinden çıkıp geldiğiniz koyun sürüsünü. 
  Dış dünyayı suçlamak acizlikten başka bir şey değil ve hiç bir şeyi değiştirmiyor. Bu yüzden derhal uyan ve kurbanı oynamayı bırak artık..
   Hayata küçücük bir katkıları olması durumunda harika bir dünya yaratılmasını sağlayacak pek çok insan kurbanı oynuyor zaten,, tüm soru bu. 
   Rahibe Teresa'nın ünlü deyişi, " Herkes kapısının önünü süpürse, bütün dünya temizlenir.." kesinlikle doğru değil mi bu açıdan..
   Evrenin kutsal bir yansıması olarak, kendine 'Dünya üzerinde her hangi bir etkiye sahip olmadığını' söylemek, olabilecek en büyük nankörlük değil mi?
   Tarih kitaplarını oku o halde; Koca bir ulusu özgürlüğe ulaştıran Gandi'yi, otobüsün arka sırasında tek başına oturan ve siyahi hareketi başlatan o küçük kadını, Atatürk'ü oku hatta yeniden..
   Başlangıçta hiç bir şeyi olmayan insanları oku, dünyayı nasıl değiştirebildiklerini. İlham al, gücünün farkına var, titre ve kendine gel artık..
   Bu günden sonra dünyayı düşman olarak görüp mahkumu oynamaya devam ederek edilgen halinle hayatını sadece soluk alarak geçirmeye devam edeceksen eğer, senin seçimin..
  Ya da dünyayı (kendinin) yarattığının farkına vararak kapının önünü süpürmekle başlayabilirsin işe. 
  Varsın hayallerinle dalga geçsinler. Büyük yaşam kuran o büyük insanlarla da başlangıçta dalga geçmiş aşağılamışlardı onları da.. 
   Ama kazananın kim olduğu ortada; vazgeçmeyip, içeriden dışarıya yeni bir dünya kurmak üzere harekete geçenler..
   Son olarak ünlü iş insanı  A. Roddick'in sözü ile bağlayabiliriz söylemeye çalıştığım şeyi sanırım;
   "Etki yaratmak için çok küçük olduğunuzu düşünüyorsanız
   odada bir sivri sinek varken uyumaya çalışın.."
 *Happier With Çetin Tarı 
    adlı youtube kanılım; 
    coming soon :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder