10 Temmuz 2015 Cuma

BİLİNMEYEN NO: 160

NASIL GÜLDÜĞÜNDEN TERBİYESİNİ, NEYE GÜLDÜĞÜNDEN ZEKASINI ANLARSIN*..
 YA DA BEN...



(*Mevlana...)
ZEKÂ?
Bu gün size ne kadar zeki olduğumdan aşağıdaki özelliklerimi  paylaşarak özetleyeceğim. Aşağıdakiler, zeki insanlara ait bir kaç insani özellik olmakla birlikte nazik ve nezaket sahibi olma maddeleri dışında tamamen beni anlatmaktadır.
 Kısaca bu sabah, IQ testlerinin de hikaye olduğu bir ortamda sana kendini ölçme fırsatı vermiş olacağım aynı zamanda.
   Bakalım potansiyelin ne durumda...

Personel Note: Aşağıdaki maddeleri % 100 genelleştirmek yanlış olacaktır. zira deha insanlar çevresel etkiyle bir Mozart olabilirken; seri bir katil ya da Hitler de olabilmektedir ki bu da benim eklemem olsun...

nazik tavırlıdırlar...

Zeki insanlar... 

çocuk ruhlu..
1.Nezaket kurallarına uyarlar ve insancıl yönleri fazladır. Karşılarındakine değer veren bu insanlar nazik tavırlıdırlar..

2. Duyguları çok yoğundur. Çocuk kalmayı başarmış insanlar daha zekidir denilebilir zira çocuklar duygularını çok yoğun yaşarlar.


5.Hem disiplin hem de oyun tarzında işlerine eğilirler. Yaptıklarını büyük ciddiyetle yaparlar ve yaptıkları işten büyük bir zevk alırlar.




3. Büyük fiziksel enerjiye sahiptirler. Bu doğuştan gelen bir dürtü olmayıp, adapte olduğu şeyi tamamlamak için saatlerce çalışması gerektiği bilincine sahip olmasındandır. İrade ve kalp koordineli bir şekilde enerjiyi içsel olarak temin ederler.

4. Hem zeki görünüşlü ve hem de doğal görünürler. Zekalarını belli ederken çocukça bir
disiplinli,,
yapıyla hareket edebilirler. Bu sebeple çoğu kez sorgulanırlar; zeki mi?


6. Gerçek dünya ile bağlarını koparmazlar diğer yandan hayal dünyası içinde yaşarlar. Genelde olmayan şeyleri üretmek zorundadırlar. Düşünceleri genelde fantastiktir, ancak bilim elbette fantastik hayaller sonucu ortaya çıkar çoğu zaman.

7. Son derece inatçı yapılı olabilirler. Asla yılmazlar ya da pes etmezler. (ÖR: Edison ve ampulü)

8. Genelde lider ruhludurlar. Her konuda söyleyecekleri şeyler vardır ve her yaştan insana hitap edebilirler. Küçük yaştan itibaren lider özellikleri fark edilmeye başlanır...


ama şart mı?

çok zeki olmanın para etmediği bir dünyada yaşadığımıza göre tüm bunları ciddiye almanın gereksizliği de ortada demektir. önemli olan insan kavramının içini doldurabilecek şekilde ön yargısız ve değişime açık yaşamaktır. tabi ki bence...

SÖZÜN ÖZÜ:


3 yorum: