21 Aralık 2013 Cumartesi

BİLİNMEYEN NO: 125

BİR ÇOK İNSAN MUTLU OLDUĞUNU BİLMEDİĞİ İÇİN MUTSUZDUR,,
YA DA DR EMOTO'NUN SU KRİSTALLERİ


(YİNE O )
   İnsan oğlu uzayda canlı yaşam araştırmalarını tek bir basit temele dayandırarak şekillendirmektedir; O gezegen veya sistem de su bulunmakta mıdır?
    Eğer bir gün bir yerde bizim bildiğimiz manada su (H2O) bulunabilirse yaşamında bulunabileceği varsayılmakta bu mucize sıvı olası hayatın temel taşı sayılmaktadır..
    Su başlı başına mucizedir aslında ve işin kötüsü bir mantığı da bulunmaktadır. Eğer kulağınıza garip geldiyse bu cümlem, aşağıdaki yazıyı ve ünlü deneyi okumanızı tavsiye ederim.
   
(DENEY SONUÇLARINDAN BİR KESİT)
Bir fizikçi olarak ama katı bir düşünsel sisteme karşı olan bir fizikçi olarak bilimin açıklayamadıklarını yadsımaması gerektiğine inanmakla birlikte aşağıdaki ünlü deney ve ardından verilen kavramların insan ilişkilerine farklı bir bakış açısı sağlayacağını ummaktayım...
(OYSA YAĞMUR SENDİN..)
    ''Sudan geldik ve fazlasıyla suyuz. Bu yüzden niyetleriniz ve karşınızdakine davranışlarınızda bu gerçeği unutmamayı deneyiniz...
***
   Bahsettiğim şey, ''Suyun verdiği mesajlar'' kitabıyla tüm dünyada yarım milyona yakın  satan Dr.Masaru Emoto'nun ''Aynı yerden alınan su örneklerine yazılı ve sözlü kelimelerle veya  müzikle  değişik niyetler, düşünceler yönlendirildiği ya da odaklanıldığı zaman ‘’su kendi ifadesini değiştirmektedir’’. 
şeklinde özetlediği ünlü deneyidir.
     Yapılan işlem çok soğuk bir odanın içinde son derece güçlü bir mikroskop ve çok yüksek hızlı bir fotoğraf çekimi şeklindedir. Bu teknikle henüz  donmuş su kristallerini fotoğraflamıştır.
   
(VE KRİSTALLEŞEN YİNE SEN..)
 What the bleep do we know adlı olağan üstü kitapta (Ne# biliyoruz ki şeklide dilimize çevrilmiş kitabı mutlaka okuyunuz) niyet faktörü ile sudaki kristalleşme farklılığı yukarıdaki resimde de olduğu gibi açıkça görülmektedir.
   
(YENİ BİLGİSAYARIM..)
 Sevgi ve takdir sözcükleri,teşekkür sözcükleri dinletilen ya da müzik (Beethoven, Bach, Heavy Metal) dinletilen ya da kin ve nefret sözcükleri dinletilen su kristalleri görüldüğü gibi farklı şekilde kristalleşmektedirler.
(SU SENİ MUTLU EDENDİR..)

    Deneyde fiziksel bir uyarana maruz kalmayan suya donma aşamasında yukarıdaki müzikler veya üzerinde çeşitli niyetler (seni öldüreceğim, seni seviyorum,beni hasta ediyorsun vb.) gibi etiketler yapıştırılır ve kristalleştiklerinde fotoğrafları çekilir.
(İYİ NİYET)
Sonuç (fotoğraflara göre) inkara yer bırakmayacak şekilde çok güzel veya niyetin negatifliğine göre elde edilen çirkin şekilli kristallerdir.
     Buradaki ana fikre göre insanların da yüzde yetmişinden fazlası sudan ibaret olduğuna göre birbirimize karşı niyetlerimiz veya dinleyip izlediklerimizde seçici olmamızı özetleyen bu romantik görüş bence harika olmakla birlikte tam olarak bilimsel bir durumu yansıtmamaktadır.
(DOĞRU DEMEN İÇİN GÖRMEK,, NE KADAR YARDIMCI OLUYOR DERSİN..)
     Kişisel kanaatimce kesinlikle yadsımamakla birlikte deneyini double blint denilen bir bilimsel karşılaştırmaya sokmadığı ve James Randi'nin deneylerini daha profesyonel ve tarafsız bir laboratuvarda ispatlaması karşılığında 1 milyon dolar vermeyi taahhüt etmesine rağmen buna yanaşmaması bu romantik (ama kesin olarak yanlış demek doğru değil) düşüncenin gerçekliğine gölge düşürmektedir.
(BUZ..)


    Her şeye rağmen bundan evvel pek çok çalışma,   şifacıların hidrojen birleştirmeleri  veya  suyun infrared ışınları emmesi  ile ilgili gözle görünmeyen etkilerini meydan çıkartmıştır.  Ancak, bu çalışmaların hiçbirisi Dr.Emoto nun zarif çalışması ile boy ölçüşemez.  Düşünce ve güzelliğin etkisi bundan evvel bu kadar iyi bir şeklide hiç anlatılamamıştı.
(GERİ VİTES, ÇOK ALAKALI DEĞİL BİZLE AMA, SEWİMLİ..)
  ’’ Naturally Well mecmuasının editörü olan Marcus Laux ise şöyle bir yorum yapmıştır  ‘’Galile, Newton ve Einstein gibi Dr. Emoto’nun net vizyonu bize hem kendimizi hemde evreni farklı bir şekilde algılamayı göstermiştir.
(WTF?)
   Burada bilim ve ruh birleşerek bizim dünyayı algılayışımızla ilgili inkar edilemeyecek bir kuantum sıçraması yapmış, sağlığımızı kazanarak nasıl huzur yaratabileceğimizi göstermiştir.’’
(YAĞMURDAN KAÇARKEN - NEREDEYSE- DOLUYA TUTULMAK..)

    Gerçekliğini ispatlayamasada insana iyi hissettiren ve belki de dedirtebilen shintoizm etkileşimli fikir pek çok yönden dünyaya yayılmayı başarmıştır. 
   Kaldı ki inanmamak için bir sebebimiz yok zira fikir harika; güzellik ve zerafet bileşimimize harika etkiler yapmaktadır. 
(BOYDAN KAYBEDENLER..)
  o halde düşüncenizi sürekli olumluya çevirerek olumsuz yakaladığınız düşüncelerini sanal denizinizde boğun, mutlaka bir şeyler olumlu yönde değişecektir...
(ÇOCUKLUĞUNU HATIRLA..)
   Gözünüzün önünde
 daima güzel şeyler bulundurduğunuz 
ve kaliteli dünya 
anlayışı içinde,
 bileşiminizdeki suyun
 ve dolayısıyla sizin
 olumlu 
ve mutlu zamanlar 
içinde 
kristalleşmeniz 
dileğiyle...
(Çetin TARI)




GÜNÜN SÖZÜ:

''Her şey üstüne gelip 
seni dayanamayacağın bir noktaya getirdiğinde
 sakın vazgeçme,, 
işte orası  kaderinin değişeceği noktadır..''
(MEVLANA)

GÜNÜN VİDEOSU:
Dr Masaru Emoto's Water Experiments
(ÜNLÜ DENEYİN GÖRSELLERİ..)


GÜNÜN SİYAH BEYAZI:

KENDİ ÇEKTİĞİM AMATÖR SİYAH BEYAZLARDIR..
(UYKU)

 GÜNÜN KARİKATÜRÜ:

ADAMIM UMUT'DAN,
 GÜNÜ TATİL ZANNEDEN PADİŞAH :)

2 yorum:

  1. Bir güzel / kötü söz su kristallerini bu kadar etkileyebilir mi?
    İnsan yüreğini hiç düşünemiyorum.
    Olumlu düşünce adına o kadar güzel bir paylaşım olmuş ki, yüreğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel düşüncelerin bedenimdeki suya mutluluk verdi diye cevaplamam sanırım çok yanlış olmayacaktır.. hani en azından böyle düşünmek bile güzel.. yorumun için teşekkürler Mavi...

      Sil