14 Ocak 2015 Çarşamba

BİLİNMEYEN NO:146

DERDİ DÜNYA OLANIN DÜNYA KADAR DERDİ OLUR

YA DA ÖĞRENİNCE AYNI KALAMAYACAĞIN 9 ŞEY

(her yeni gün bir öncekinden farklısındır)
   Paradigma kayması  belirli bir konuda karşılılaşılan bilgi sayesinde zihinlerdeki algilarin degismesi yepis yeni bir bakış açısının kazanılmasıdır...
   Öğrenme kavramının doğasında bulunan bu kelime gezmek, izlemek, deneyimlemek ve iletişim yolu ile de olabilir ki burada ilgilendiğimiz en zahmetsizi olan okuma yolu ile karşılaşılaşılan paradigma kaymasıdır.
(deneyimle,)
   Bu kısa girişten sonra hazırsan eğer kemerlerini bağlamanı tavsiye ederim ki az sonra (kemer çözülünce) aynı insan olmayacağının farkında olabilesin...

  1.ROMANTİZM; İnsan bedeninin %90 kadarını parıldayan kitle (yıldız tozu) oluşturuyor çünkü hidrojen ve helyum dışındaki tüm elementler yıldızlarda oluştu..
  2. KOKU; Astronotlara göre uzay kurumuş et, sıcak metal ve kaynak dumanı gibi kokuyor. 

3. BÜYÜK PATLAMA ; Bugün televizyonunuzdaki parazitin %1 kadarı, 13.7 milyar yıl kadar önce gerçekleşen Büyük Patlama'dan kalma Kozmik Mikrodalga Arkaplan Işıması'ndan kaynaklanmakta
 
4.  KARŞI CİNSTEN ALDIĞIN ENERJİ; Uyanık olduğu esnada, insan beyni küçük bir ampulü yakacak kadar elektrik üretiyor.
 

 5. DAHA BÜYÜK; Mars'ta bulunan Olympos Dağı 27 kilometre yüksekliğinde. Yani Everest Dağı'ndan 3 kat daha yüksek. Olympos o kadar yüksektir ki, bu dağın zirvesi Mars'ın atmosferi dışına çıkıyor.
 
(eskiler yıkılıp yeni bağlar kaurulacak)
(Acele etme)
 6. ACELE ETME: Güneş Sistemi'nin Samanyolu etrafında bir tur atması  275 milyon yılda gerçekleşebiliyor. Yani dünya en son şu anki pozisyonundayken, dinozorlar daha yeni yeni oluşuyordu.
 
 7. YILDIZLARI İZLE; Gök bilimcilerin tahminlerine göre, her gün en az 275 milyon yeni yıldız
(artık farklı bakıyorsun)
oluşur.
 
8. WHAT İS KARA DELİK;  Eğer dünyayı bir bilyenin boyutlarına getirebilseydin, kendi içinde kaybolup bir kara delik oluştururdu. 

9. BUZUN YANMASI; Bizden 33 ışık yılı uzaklıkta, tamamen yanan buz ile kaplı bir gezegen var.
 
   Öğrendiğin herşey seni daha iyiye dönüştürür. beynin bulunma amacı budur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder