4 Ocak 2015 Pazar

BİLİNMEYEN NO: 146

HAYATI SORGULAMAYA DAİR BİR KAÇ PAZAR NÜANSI
YA DA HER NEYSE İSTEDİĞİN HER GÜN YAPMALISIN...

   Hayat hakkında, 'işe yarıyor' diyebileceğim kuralların en başında 'Her gün (ama her gün) sadece bir kaç dakika kuralı'' diyerek adını kendi uydurduğum bu kural gelmektedir sanırım.
   Bir önceki yazıda da Aristo'nun deyişinde (''İnsan, tekrar tekrar yaptıklarıdır. Bizi şahane yapan tek bir davranışımız değil, bu tekrar tekrar yaptığımız şeylerin yani alışkanlıklarımızın bütünüdür...'') kendini gösteren kuralımız bence bu sene duvara keçeli kalemle yazıp her gün okunması gereken en önemli yol göstericidir.
    Örneğin, bu sene yapılması gerekenlerin en başında yer alması gereken 'Spora başlamalıyım' kararı yukarıdaki kuralla daha kolay uygulanır bir hale gelecektir.
    Sadece her gün en azından duruşunuzun ve kendinize güveninizin olumlu anlamda değişmesi için yapacağınız (saati karşınıza alarak) sadece 10 dakikalık kültür fizik ya da esneme hareketleri (dahi) bir kaç aylık vadede görünümünüzde inanılmaz değişimler yapacaktır. 
   Sakın ola 10 dakika işe yaramaz en yarım saat olmalı ve sonra 20 dakikadan sonra kalp hızlanmaya... falan zırvalarla kafanızı bulandırmayın. Benim demek istediğim ''Sen günde 10 dakikanı spora zaman ayır; ola ki haftanın bir kaç gününde de kendini iyi hissediyorsan yarım ya da bir saatlik bir zaman ayırarak sporu zaten (daha istekli) yapacaksındır...'' şeklindeki (kendi uyguladığım) düşüncelerimdir...
   Velhasıl bugün on dakikalığına spora başla ve bunu iki arada bir derede de olsa her gün yapmaya karar ver; bu bile ilk başta sana anlattığım her gün kuralının küçücük çabalarla da olsa hayatında ne çok engeli yıktığına şaşacaksın.
   Sonunda da bu kuralı uygun formlarda diğer gelişmek istediğin alanlara yaymak ve kısa süre sonra olacak iyi şeylere kendini hazırlamak kalır.
   O halde kuralı unutma: ''bir kereliğine (ve gereken sürede) yaptığımız işler değil,,, bizim için her gün (az da olsa) yaptığımız o süreklilik arz eden işler, asıl ilerlememizi ve mutlu olmamızı sağlayacak eylemlerdir..''
   Diğer yandan hap şeklinde reçetenize yazacağım aşağıdaki görseller de umarım bakış açınızda bu gün ufak da olsa olumlu kıpırdanmalara yol açacaktır. 
   Finalde ağlamaklı bir halde okuyacağınız yüzyılın en büyük şairlerinden birinin inanılmaz şiir var. kalbiniz sağlam değilse bu akrostişi okumayınız derim...

1. HER GÜN BİR DAKİKALIĞINA DA OLSA KENDİNE SESSİZLİK İÇİNDE DÜŞÜNME ANLARI VER...
    


2. KİTAPLARIN EN İYİ VE UCUZ TERAPİ ARAÇLARINDIR: BU GÜN BİR KİTAPÇIYA UĞRA...


Resim yazısı ekle


3. BAZEN BEKLEMEN DAHİ YETERLİDİR. AMA NE ARADIĞININ FARKINDA OL Kİ KARŞINA ÇIKTIĞINDA ONU FARK EDESİN...
Resim yazısı ekle


4. İŞTE 'BU HER GÜN YAP' KURALININ ÖZÜDÜR...

Resim yazısı ekle
 5. VE HER GÜN ONUN İÇİN BİR ADIM AT Kİ DÖNÜP BAKTIĞINDA DAĞLARI AŞTIĞINI GÖREBİLESİN...



6. DAHA ÇOK ŞEY YAŞADIM DEMEK İÇİN...

Resim yazısı ekle

7. VE SEVDİKLERİNE DE OKU Kİ ÖRNEK OLDUĞUN BU ŞEY ONLARIN DA HAYATINI DEĞİŞTİREBİLSİN...
Resim yazısı ekle

 8. SEN YİNE DE SADECE İYİ ŞİİRLER OKU...
???

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder