9 Ekim 2013 Çarşamba

BİLİNMEYEN NO: 82

''SEN HİÇ SOLGUN AYIŞIĞININ ALTINDA ŞEYTANLA DANS ETTİN Mİ?''

(HAYAL KURMAMIZI ENGELLEDİLER,,
OYSA ONLAR KADAR BAŞARILI OLABİLİRDİK)
   Sinema tarihine geçmiş en önemli sözlerinden olan yukarıdaki cümle, favori kahramanlarımdan (ama önce Superman gelir..) Batman'in en karizmatik ve psikopat düşmanlarından biri olan Joker'e aittir..
    Joker öldüreceği her adama önce bu soruyu sorar: ''Have you ever danced with the devil under the pale moon light?''  
   Pek mantıklı gibi görünmeyen sorunun amacı o daha çok küçük bir çocukken anne ve babasını öldüren katilin daha sonra ona dönüp bu soruyu sormuş olmasıdır..
   Joker de kurbanlarına bu soruyu sorup, yüz ifadelerinden katilin kendini ele vereceğini varsaymaktadır ..
(MAMA KUZUSU)
       Kısaca çizgi roman ve sinema dünyası benim için (hayal dünyanızı kamçılayacak ve size beyin fırtınaları yaşatacak her şey..) kitaplardan sonraki en özel alan olduğundan (ve yazıya geç kaldığım için ayrıca ;) bugün size (birini akşam seyrettiğim) iki gerilim filminden bahsedeceğim.. 
  (Aa demeyin; dükkan benim, bugün bunu yazmak istedim ayrıca vakitte yok,, bu arada bloğa giren ve yazmadığımı gören arkadaşlar kusura bakmayınız..)
   Gerim filmi seviyorsanız size ilk tavsiyem (ve seyretmediyseniz) Mama adlı filmdir.. Türkçesi de yakın zamanda çıkan filmin yönetmeni pek az duyduğumuz Andres M..
(SİNİR BOZUCU DERECEDE GERÇEK
BİR HİKAYE..)
   Kan revan filmlerden benim gibi hoşlanmayanlar için ve kurgunun dozunda ve olabildiğince ilginç ayarlandığı film tahminimce beğenerek izleyeceksiniz..
   Konusu kısaca şöyle diyebilirim ki; iki küçük kız kardeşin bir kaza sonucu ormandaki bir kulübede büyümek zorunda kalmaları ve ardından birkaç yıl sonra amcalarınca bulunup normal hayata kazandırılmaya çalışılmaları.. (Hiç anlatamadım ama neyse izleyin işte,, süper;)
   Diğeri dün akşam sinir bozucu rahatsız bir uyku uyumama neden olan bir film.. 'The conjurin'' adında ve 'Korku' adıyla Türkçeleştirilmiş.. Yetkililer duymasında; internetten izlediğim bu film satılmaya başladı mı bilemiyorum ama James V. tarafından yönetilen ve 70'li yıllarda geçen gerçek bir hikayeden uyarlanan film (finalde geçen karakterlerin ve objelerin ve de gazete haberlerinin orjinalleri gösteriliyor: ürkünç..) ünlü oyuncular tarafından canlandırılmış: tavsiye ederim ki gerilmek istiyorsanız izleyiniz..
(ÇOCUKLARIN HAYAL KURMASINA ENGEL OLMA,,
BIRAK İSTİYORLARSA ÇİZGİ ROMAN OKUSUNLAR)
   Sevgili arkadaşlar daha pek çok kitap ve film tavsiye edebilirim ama takdirinizdir ki zevk meselesi olan bu konularda aynı frekansta olmak zordur çoğu zaman.. 
  Ama yine de bu tavsiyeleri beğeneceğinizi umarak ve yarın daha önemli bir konuda görüşmek üzere şimdilik hoşçakalınız.. (TRT 1 spikeri gibi oldu:)
   İyi seyirler dilerim..                                         (Çetin TARI)



 


GÜNÜN VİDEOLARI:

1.  Korku Seansı - The Conjuring izle Full hd 720p


2. MAMA FİLMİ,, TÜRKÇE FRAGMAN..




   

   GÜNÜN KARİKATÜRÜ:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder