2 Eylül 2013 Pazartesi

BİLİNMEYENE NO: 43

FENG-SHUİ'YE AİT PÜF NOKTALARLA HAYATINI DÜZENE SOK  

(DENEYİMLEMEN GEREKENE KENDİN KARAR
VERECEKSİN, BELKİ DE İŞE YARIYORDUR..)
  Daha önceki (Bilinmeyen no:35) bir yazımda Feng Shui'nin dokuz ilahi tedavi yöntemi diye adlandırılan ve eviniz ve dolayısıyla sizdeki (tıkanmış enerji diye tanımlar onlar) olması gereken ferahlamayı sağlayacak dokuz adet basit uygulama yönteminden bahsetmiştim..
  İki bin yıllık olmasına rağmen kulağa (kulağıma) gayet mantıklı gelen ya da en azından insanı iyi hissettiren (amacımız bu zaten) yöntemlerden faydalanarak evde dekorasyona bir iki nüans katmak, gayet zahmetsiz ve bence olumlu adımlar olmuştu. (Zira pek çok arkadaşım yazıyı gayet eğlenceli buldular..)

  Bloğumda, kendi hayatımda mümkün olduğunca denediğim ve bana mantıklı gelen ''İyi hissettirici yöntemlere'' yer verdiğim için bugünkü yazımda da Feng Shuı' yi az çok öğrendikten sonra uyguladığımı fark ettiğim bir kaç pratik püf noktadan bahsedeceğim..
  Okuma kolaylığı açısından maddeler halinde vereceğim özellikleri karışık bir sırayla aktarmayı uygun gördüm,, hazırsanız başlayalım:
(EV HAYVANLAR İYİ FENG-SHUIDİR.. BİR DE BUNLAR GİBİ
YARDIMSEVER İSELER :)
1. Fheng-shuı ye göre ucuz bir semtte büyük bir evde oturmaktansa pahalı bir semtte nispeten küçük bir evde oturmak gelişiminiz ve sonraki hayatınızın bereketi için (parayı çeker) daha olumludur, yani iyi feng shuıdir..
(Qİ, YAŞAM ENERJİSİ ARTMIŞ KIZ,
TEMSİLİ RESİM..)
2. Bir tepenin yada yokuşun tam ortasında, devinim halindeki suya bakan bir ev: mükemmel feng shui.. (hemen bir yalı tutun)
3. Park manzarası iyi feng shuı dir..
4. Evlerin yüksekliklerinin aşağı yukarı aynı olduğu bir mahallede daha mutlu olursunuz, zira hayat enerjisinin rahatça aktığı iyi feng-shuı alanlarıdır..
5. Evinizde feng-shuinin daha önce oturanlar yüzünden iyi olmadığını hissediyorsanız, girişe yakın bir yere iki adet flüt asabilirsiniz.. (bknz, bilinmeyen no:35)
6. Çok büyük ve çok küçük giriş kapıları kötü feng-shuı dir..
7. En sağlıklı uyku için yatak odası, giriş kapısından en uzaktaki oda olmalıdır..
8. Spot ışıklar kötü feng-shuidir..
9. Ocağınızın üzerinde bulunan tek bir gözde yemeğinizi yapmak diğerlerini hiç kullanmamak bereket açısından kötü feng-shuıdir.. Ocağın tüm gözlerini zaman zaman kullanmalısınız.. Diğer yandan ocağınız daima temiz olmalıdır..
10. Bozuk ve kullanılmayan ocak pek çok Feng-shuı problemine davetiyedir..
11. Klozet kapağının kapalı olması para şansınız (ve göz zevkiniz) açısından iyi Feng shuidir..
(İYİ FENG-SHUİ YÜKLÜ BİR EV..)
12. Banyo için en ideal renk inci rengidir..
13. Bekar hanımların aşk hayatı için pembe ya da şeftali rengi nevresimler şans döngünüz açısından olumlu durumlara yol açabilir. (erkekler, sizin renk yazmıyor, mecbur pembeden devam:)
14. Keskin kenarlılardan ziyade kıvrımlı mobilyalar daha iyi feng-shuıdir..
15. İş yerinizde masanızın en güçlü yeri kaıdan girildiğinde karşı çaprazda bulunan (yüzü kapıya doğru) yerlerdir..
(KENDİNİ EVDE HUZURLU HİSSETMİYORSAN,  FENG-SHUI DEMENİN ZAMANI GELMİŞ OLABİLİR..)
16. Çalışma masası çekmecesinde bir adet horoz tüyü bulundurmak kariyer ilerlemesi için iyidir..
17. Çalışma masasında yeşil bitki iyi Feng-shuıdir..
18. Eviniz için şans getiren çiçekler; Şakayık, krizantem, erik çiçeği, manolya ve nergistir..  
  Şansınızın yeterince gülmemesi tıkanan hayat enerjinizle ilgilidir. Bu canlı objeler şans döngünüzde iyileştirici dönüşümlere neden olacaktır..
(FENG-SHUI SONRASI..)
19. Evinizde aynalar bulunması bereket açısından da, iyi feng-shuıdir..
20. Evinizde huzur için uçuk pastel duvarlar en iyisidir..
21. Tüm duvarları aynı renk yapmak Yin ve yang'a aykırıdır.. Tezat renkleri ya da bu tür objelere de evinizde yer verin..
22. Parlak kırmızı, vişne ya da kızıl renk iyi enerji veren renklerdir.. Tek tip (koyu) renkler giymek zorundaysanız bu tür iç çamaşır ya da aksesuar iyidir..
23. Daha fazla çıkma teklifi almak istiyorsanız (deniyor) yatağınızın altına küçük, yuvarlak bir ayna yerleştirin.. (dev gibi bir ayna koymayın,, işler karışabilir..
(İYİ FENG-SHUİ KAYNAĞI.. HAREKETLİ SU..)
24. Bazı rakamlar bu felsefede mistik güçlere sahiptir deniyor.. Eğer hayatınızın monoton ve size göre olmadığını, değişmesi gerektiğini düşünüyorsanız; hayatınızda her gün yaptığınız rutinlerden 27 tanesini değiştirin.. (markete farklı yoldan git, diş fırçanı macununu değiş vb..)
  Bu değişiklik hayatınızda da sıkışıp kaldığınız rutini kırarak farklı kader akışlarına ve dolayısıyla fırsatlara sürükleyecektir sizi..
   Evet sevgili arkadaşlar. Bloğumda spiritüel durumlara çoğunlukla yer vermesem de Feng_shui nin pek çok kuralı bana olağan üstü mantıklı geliyor..  Evinizin dizaynında uygulayacağınız bir kaç değişiklik gerçekten de evin ruhuna en uygun tarzı elde etmenizi sağlamakla kalmıyor, aynalar, rüzgar gülleri, kullanacağınız tenkler vb malzeme de (en azından bende) gerçekten hoş duygular yaratıyor.. 
  Feng shui'ye göre hayatta tesadüf diye bir şey yoktur.. Hayatında iyi Feng -shui yi çoğaltırsan benzer benzeri çekecek ve kadim uzak doğulu bilgelerin evrenin nefesi dedikleri Qi yaşam enerjiniz özgürce hayatlarınıza tekrar dolacaktır..
(EŞYALARIN YERİNİ DEĞİŞTİRMEK..)
   Bundan daha özgürleştirici ne olabilir :)..
  O halde bu gün, feng- shui konusu size de iyi kötü sıcak geldiyse ve hayatınızda tam olarak adlandıramadığınız kısır bir döngü, ferah olmayan bir taraf görüyorsanız eğer, bu konuda araştıracağınız daha fazla bilgiyle ve bu sayede yaşam tarzınızda bir iki küçük ayarlamayla daha huzurlu ve kazançlı günlere adım atabilirsiniz..
  Evinize katacağı harika aksesuarlar ve doğru yerleşim biçimi dışında ne kaybedersiniz?
(ÖNEMLİ OLAN İYİ HİSSETMENDİR,,
MUTLU DEĞİLSENMUTLU EDEMEZSİN..)




  Ola ki işer yolunda giderse harika olur.. Diğer yandan size bir sır vereyim ki, inanmak ve ruhunuzu bu yönde kanalize etmek zaten sizde olumlu bir psikoloji yaratarak hayatınızı zaten iyiye yönlendirecektir. Bir de Feng -shui faydalı olursa,, yeme de yanında yat durumu.. (ama altınızda ayna olacak ;)
  Yaşam enerjinizin coşkuyla akacağı sağlıklı, kazançlı ve en önemlisi huzurlu yarınlar görmeniz dileğiyle..                   (Çetin TARI)




GÜNÜN VİDEOSU: 

 EV VE ODA DEKORASYONUNDA FENG-SHUİ 




GÜNÜN KARİKATÜRÜ:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder