30 Ağustos 2013 Cuma

BİLİNMEYENE NO: 41

DÜNYA TARİHİNİN 

EN KORKUNÇ GİZLİ TARİKATI

(ŞEYTANLA İŞBİRLİĞİ İÇİNDELER..)
  Size gerçek üstü ya da uydurma olaylar anlatmadığımı ve her olay ya da durumun tarihin bir sayfasına ait olduğu, gerçek ya da bilimsel olaylara blogda yer verdiğimi takip eden arkadaşlar bilirler. 
  İşte şimdi, yine tarihin derinliklerinden süzülüp gelmiş bir gizli örgütün ve gizli örgütler karşısında insanların nasıl bir savunma mekanizmasıyla birlik olduklarını anlatan tarihsel bir olayı ve hala varlığını çok güçlü bir şekilde sürdüren bu garip tarikatı anlatacağım.. 
  Bundan tam iki bin yıl önce ortaya çıktıklarında Roma imparatorluğu zamanının en korkulan ve nefretle bakılan gizli örgütlerinden biriydiler. Bir çok Romalı için fikir ortaktı; Bu gruptan olanlar kadın, erkek ya da çocuk gözetilmeden yok edilmeliydiler.. 
  Fakat bazıları ihtiyatlı olmalıyız diyordu; ''grubun çok kanlı intikam aldığına dair haberler var..''
  Bir çoğu veba gibi yayılan örgütün kendi çocuklarını da oluşumuna katacağından korkuyor ve onları artık sokağa salmaya bile çekiniyorlardı. Hatta komşuları bile örgütten olabilirdi, gerçekten de örgüt, liderleri olan karizmatik adamın önderliğinde bir çığ gibi büyüyordu..
(BİR OLUŞUM KENDİNİ NEDEN GİZLER;  KÖTÜLÜK..?)
  Bazı Romalılar o derece gruba kafayı takmışlardı ki her gizli örgüte yapıldığı gibi (bu günde böyledir) kulaktan kulağa yayılan haberler iğrenç senaryolar halinde büyüyerek kentleri sarıyordu; 'bu insanlar gerçekten de bu kadar ahlaksız olabilirler miydi?' Gelin anlatılanlara bakalım. Siz bunları duysanız ne düşünürdünüz?
  Ağızdan ağıza büyüyerek dolaşan hikayelere göre örgüt üyeleri yamyamdı ve ayinlerinde insan eti yiyerek insan kanı içiyorladı..
  Bu kanlı ziyefetlerine mutlaka yeni doğmuş bir bebeği de dahil ediyorlardı. Erkek ve kız kardeşler arasında seks partileri düzenleniyor, tuhaf kutlamalar yapıp, gizlice bir araya geliyor ve özellikle toplumun saygın kesimiyle temastan kaçınıyorlardı..
(BELKİ DE ÇOK BAĞIRANLAR YENİYORDU?)
  En garibi de selamlaşma yöntemleriydi: karşılaştıklarında boyunlarına asılı bir işkence aletini gösteriyor ya da onun işaretini yapıyorlardı. (bu garip gerçekten, devam..)
  Roma havzasında anlatılan bu olaylar asalete çok önem veren Romalılar için hem garip hem de gerçekten iğrençti. Politikacılar toplanarak örgütün sorgusuz sualsiz yok edilmesini emrediyordu ve kalabalıklar da gittikçe öfkeli, bu gruba daha çok diş biliyor ve yakaladıkları üyeleri işkenceden geçirerek yok ediyorlardı.. Fakat nafile onlar sürekli çoğalıyordu..
  İlk çıktığı anda karşılaştığı tepkiyi anlattığım ve hala dünya üzerinde (fazlaca yaygın) grubu sizde büyük ihtimalle duymuş ve en azından tatil yörelerinde karşılaşmışsınızdır sevgili arkadaşlar (aman dikkat!)
(HERKES KAPALI KAPILAR ARDINDA OLANLARI
MERAK EDİYORDU..)
  İlk günlerinde bu kadar korku ve gizem atfedilen bu tarikattaki anlattığım insanlar  kendilerine Hristiyan diyorlardı.. (sürpriz)
  Bu gün bu olaya pek çok komplo teorisi görmüş ve hala gizli örgütlerin (o iş senin bildiğin gibi diil kanka, adamlar her şeyi kontrol ediyo, senin haberin yok:) dünyayı kontrol ettiğini düşünen ve onlara olağan üstü nitelikler yakıştıran bizlere normal geliyor aslında.. 
  O derece gizemli olaylara açlık duyuyoruz ki, normal hayatın normal görünmesine katlanımıyoruz, sürekli altında bir şeyler arıyoruz, aslında monoton ve anlamsız hayatımıza anlam olabilsinler diye..
(TOPLANTILARI SAPKIN PARTİLER ŞEKLİNDEYDİ..)
  İşin garibi normal vatandaşlarca abartılarak kulaktan kulağa büyüyen bu öykülerdeki gerçek payı idi.. İsterseniz gizli örgütümüzde bulunan tüm bu özelliklere baştan bakalım.. Aslında Romalılar haklı gibi?
1. Gizlilik: Hristiyan olduğunu açıklamak ölüm demekti dolayısıyla örgüt gizli kapılar ardında toplanıyordu. Bu da onlara dair olağan üstü söylemlerin yayılmasına neden oluyordu..İyi olsalar neden gizlesinler kendilerini?
(AMA GÖRDÜĞÜNÜZÜ SANDIĞINIZ
 ÖN YARGINIZDIR ÇOĞUNLUKLA..)
2. Yamyamlık: Komünyon ayini düzenleyen insanlar İsa'nın kanı (şarap) onun (aslında tanrının,, teslis inancı) etini yiyorlardı (ağıza aldıkları ince bir yiyecek diyelim)
  Anlaşılması zor bu ayin yamyamlık suçlaması olarak karşılarına çıkacaktı..
3. Bebek yemek: Doğum kontrollerinden bihaber fakir Romalılar yeni doğan pek çok çocuğu sokaklara terkediyordu.. Hristiyanların bu bebekleri gizlice kurtarıp inançlarına katmak üzere sahiplenmesi ortadan kaybolan bu bebekleri yedikleri inancına sebep oldu..
4. Seks partileri ve ensest: Her ne kadar Gnostikler böyle yapsa da Hristiyanlarda böyle bir şey yoktu (Romalılar ikisini anlamıyordu Ha gnostik ha hristiyan) ama halka garip gelen örgüt üyelerinin bir birine 'kardeşim' diye seslenmesiydi.. 
5. İşkence aleti: Roma döneminin işkence aleti haç, İsa peygamberden dolayı grup için kutsaldı ama bunu bilmeyenler sapıtmış bir grupla karşı karşıya olduklarından emindiler.. Düşünsenize bugün boynumuza elektrikli sandalye figürü takıp dolaşan bir grupla karşılaşsanız nasıl düşünürsünüz;)
(FAKAT SÖYLENTİLER KULAKTAN KULAĞA YAYILIYORDU..)
  Sürü psikolojisiyle dünyevi dertlerimizi dışarıda arayan bizler için gizli tarikatlar can simitleridir.. En başta gelen özellikleri olan gizlilik derhal savunma mekanizmamızı harekete geçirir; 'iyi olan bir şey alenen ilan edilir, kötü olan gizlenir. O halde bir şey gizliyse mutlak kötü ve sakınılması gereken bir yapıdır..'
  Bu gün bile çok büyük çoğunluğu zararsız kardeşlikler seviyesinde olan (ve pişpirik oynayan) gizli topluluklara öcü ve her musibetin sorumlusu gözüyle bakılmaktadır. Oysa dünya o kadar karışık ve ince hesapların sırat köprüsünden başarıyla geçebileceği bir yer değil..
(VE HALK, KORKUYORDU, HER
KORKULANA REVA GÖRÜLEN OLDU,,
YAKALANANLAR YOK EDİLDİ..)
  ''Yok senin bir şeyden haberin kanka, o olayı adamlar tezgahladı Amerikan başkanını başa geçirip uzaylı kolonisini dünyaya yolladılar ve ardından Suriyeyi de işgal edecekler zira diğer adamlar Dünyayı yöneten 7 aileden biri olanın çocuğunu ortadan kaldırıldığı için ve kıl tüy ile..'' derseniz herşeyi bildiğiniz için size saygı duyabilirim ancak, ne mutlu size ve karmaşık dünyayı kolayca anlamlandırabilen hayal gücünüze..
  Önemli olan mutlu olmanızdır.. Garip fenomenler sizi mutlu ediyor ve bunları okuyup inanmaksa yaşam görüşünüz asla sorun yok, devam.. 
  Ama gizli örgütlerle ilgili pek çok şey okuyan bir arkadaşınız olarak rahat olun derim: Dünya o kadar da karmaşık bir yer değil..
  Hayatın kontrolünün kendinizden başka hiç kimseye ait olmadığını kavradığınız ve kaderinizin yaratıcısı olduğunuz günlerin farkına vardığınız basit anlamlarla dolu günler görmeniz dileğiyle..                  (Çetin TARI) 
  
  

  GÜNÜN VİDEOSU:

TUTKU


GÜNÜN KARİKATÜRÜ:

YARARLI CEMİYET MİYDİ? ZARARLI MI?


1 yorum: