24 Ağustos 2013 Cumartesi

BİLİNMEYENE NO; 35

 FENG SHUİ'NİN 

9 YÖNTEMİYLE EVİNİZİ TEDAVİ EDEREK 

NEDENSİZ SIKINTILARDAN KURTULUN..

(EVİNİ DAHA HUZURLU YAPACAKSA DENEMEYE DEĞER..)
  Neden evde, dışarıdan daha mutlu olduğunuza dair pek çok açıklama getirilebilir belki ama bu gün size konuya daha farklı açıdan bakmanızı sağlayacak millattan yaklaşık 500 yıl önce (yasak şehir bu felsefeyle dizayn edilmiştir) başladığı sanılan (ve bu gün dahi özellikle Avrupa ve Amerika'da uygulanmaya tutkuyla devam edilen) bir uzak doğu yaşam felsefesi, Feng Shui'den bahsedeceğim..
(HAREKET EDEN PARÇALAR, İYİ FENG SHUİ..)
  Doğrusunu söylemek gerekirse indirimli cep kitapları reyonunda gördüğüm '5 dakikada Feng Shui' kitabını almamış olsam sadece kulaktan dolma fikirlerden ibaret bir ön yargıyla yaklaştığım bu felsefeyi öğrenme ihtimalim olmayacak ve bence hayatımda bir renk ve harika bir yaklaşım belki de eksik olacaktı..
  Aslında o kadar önemli bir şeyden bahsediyoruz ki Eski Çin'de pusulanın dahi Feng Shuı uygulamaları için keşfedildiğine inanılmaktadır..
(HUZURSUZ OLDUĞUNDA BAZEN, YAKLAŞIMINI
DEĞİŞTİRMEK EN İYİSİDİR..)
  Bizim sayfalarımızda ne işi olduğuna gelecek olursak, 2500 yıldır uygulandığına ve batı kültürü de buna sahip çıktığına göre bir keramet vardır mantığı ile bir kaç can alıcı temel bilgiyi öğrenmekte sakınca yoktur diye düşünüyorum, Hem amacımızı biliyorsunuz; 
   Bizi iyi hissettiren her felsefe olumlu  ve denemeye değerdir..
 Kaldı ki okudukça uygulanan tekniklerin yaşadığımız ortamın basıklığını, sıkıntılı dizaynını (onlar kötü ya da tıkanmış enerji diyor) nasıl değiştirdiğini, eviniz ya da ofisinizin nasıl daha mutlu bir yer olacağını ve dolayısıyla bizim için asıl önemlisi, nasıl (bu sayede) daha iyi hissedebileceğimize dair ip uçları öğreneceğiz..
(4. TEDAVİ: EV HAYVANI İYİDİR..)
  Konuya hızlı bir giriş yaparsak, Feng; 'rüzgar' ve Shı de 'su' anlamına gelmektedir. Bir görüşe göre rüzgar yaşam enerjisini (qi, şi,..) ve su da yaratılan her şeyin temelinde bulunduğundan felsefemiz bu birleşik adı almıştır diye düşünülüyor..
(EĞER DALGALANIYORSA RUHUN,
BELKİ TIKANAN YAŞAM ENERJİNDENDİR..)
  Bu gün Avrupa ve Amerika da pek çok bina 'hastalıklı bina sendromundan' muzdarip olmamak için veya pek ünlü yıldız da yaşam enerjilerinin önü tıkanmasın diye evlerini bu basit ve minimal yaklaşıma göre dizayn ettiriyorlar.. 

 Hatta kitabımızın yazdığına göre bir çok ünlü futbol takımlarından kumarhanelere bu yöntem kullanılıyor..
  İlginç nüanslardan birinde de şöyle deniyor; ''Eğer Hong Kong'ta hiç bir sepep gösterilmeden boş bırakılmış ve kimse tarafından tutulmayan bir ev görürseniz sebebi Feng Shuı'dir..''
(İYİ FENG SHUİ TAŞAN
BİR EV: TEMSİLİ)
  Yani sevgili arkadaşlar aslında öyle bir şeyden bahsediyoruz ki, belki de evinizde sürekli huzursuzluk çıkmasının ya da kendinizi mutsuz ve yorgun hissetmenizin ve hatta yeterince başarılı ve kazanan bir insan olamamanız, evinizde yeterince bereket ve huzur olamamasının sebebi basit bir feng Shui kaidesini ihlal ediyor olmanız olabilir..
  Dolayısıyla bilmek iyidir, mantığıyla vereceğim çok kısa giriş bilgileriyle (zira bu uzun ve öğrenilmesi zaman ve tabi sayfalar alan bir felsefedir) evinizde yapacağınız bir iki değişikli hayatınızın tıkanan yaşam enerjisi Qi'yi serbest bırakmanızı ve bu sayede hakkınız olan mutluluk, huzur ve sağlık ve kazancı size geri kanalize edebilir. Bence düşüncesi bile güzel..
  Pek çok akımı olan bu felsefi yaklaşımın en pratiğine ait çok temel bir bilgiyi; 'Dokuz İlahi Tedavi' yi vereceğim size bugün.. 
  Bu bile kendinizi daha hafiflemiş hissetmenize ve Feng Shui'yi kişisel olarak araştırmanıza vesile olabilir kim bilir,, o halde başlayalım..
  Dokuz ilahi tedavi Qi yaşam enerjinizin, evinizde, bahçeniz ya da iş yerinizde va hatta vücudunuzda dolaşırken, kendi yararınıza ve olumlu kullanmanın yoludur..
(EVİNİZ EN MUTLU OLMANIZ GEREKEN YERDİR,
YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK ÖNCE EVDE BAŞLAR.)
  Bu ilahi tedavi (adı abartılı siz ona bakmayın, sağduyunuzca da onaylanacak basit bir kaç uygulama anlatacağım sadece) enerjinin akışını rahatlatıp yaşadığınız mekanı başka bir yere dönüştürecek... (süper..)
  
  1. TEDAVİ: Aynalar..
  Bütün yansımaları ve ışıkları içine alan aynalar (ve ışığı yansıtan materyaller) en üst basamaktaki Feng Shui malzemeleridir..
  Eviniz küçük ise giriş kapınızın tam karşınıza asacağınız ayna evi büyütecek ve akışı (sizi) rahatlatacaktır..
  Aynalara Feng Shu'nin asprini denilir, ama bahsedilen genelde büyük duvar aynalarıdır ve görüntüyü kırmadan o haliyle veren duvar aynalarınızı evinizde mutlaka bulundurmak evinizdeki yaşam enerjisini tedavi etmede ilk adımdır. 
  Kitabımıza göre ışıkla alakası dolayısıyla avizeler de iyi feng shui için evinizde bulundurabileceğiniz aksesuarlardandır..
(ÇİÇEKLER; İYİ FENG SHUİ)
  2. TEDAVİ: Kırmızı Balıklar:
  Eğer huzur, uyum ve zenginlikse amaç kırmızı balıklar bulunduran bir akvaryum kötü enerjilerin bertaraf edilmesi için kullanılabilecek ferahlatıcı bir kalkan olmakta..
  Eğer balık ölürse karşınıza çıkacak olan kötü şansı emdiği anlamına gelir (tabi bakımsızlıktan öldürmeyin de hayvanı)
  3. TEDAVİ: Uyumlu Sesler:
  Ziller, rüzgar çanlar( bu iyi), kuş veya su sesi, ağaçların sürtünürken çıkardığı sesler iyi feng shui dir.. (zaten bunlar hepimize iyi gelen şeyler değil midir..) 
(FENG SHUİ SONRASI YAŞAM ENERJİSİ
ARTAN BİR EHTİYAR)
  Özellikle rüzgar çanlarını giriş kapınız ya da balkonunuza asmak, evinize uyum ve ruh getirirken, kozmik nefes'de denilen Qi 'yi harekete geçirmek için ideal olmaktadır..
  Diğer yandan balkonunuza su kabı ya da yem koymak kuşları ve güzel seslerini çekmek için yapılaması gerekenlerdendir.. 
  Bazıları CD ler asar ki kuşlar gelmesin, zaten böyle evler de dikkat ederseniz huzursuz ve sorunlu mekanlar haline gelmektedir..
  Yani kısaca, bahçenizde arıların ve böceklerin vızıldamaları, su sesleri, rüzgar ve kısaca doğa, yakınımızda bulunması gereken ve bizi iyileştirecek yegane mutluluk kaynaklarındanmış. (Hani aslında biliyor ve unutuyoruz diye tekrar etmek istiyorum..)
  4. TEDAVİ:Kürklü Ya Da Tüylü Her Türlü Ev Hayvanı:
(FENG SHUİ MALZEMELERİ ALIP ALIŞVERİŞTEN DÖNEN
MUTLU BİR AİLE; DAHA MUTLU OLACAKLAR..)
 Evde ya da iş yerindeki uyumu artırmada daha mutlu yaşamanıza yardımcı olacak tıkanıklığı önlemekte ve bir tedavi kaynağı olmakta yararı olacak bir diğer şey, evcil hayvan beslemekmiş.. (Bana uyar:)
 5. TEDAVİ: Renkler:
  Tamamen beyaz iç ve dış mekanlardan kaçınmalısınız. 
  İçine vişne ya da kırmızı katmadıkça bu renk tüm enerjiyi içine alacaktır.. Krem rengi en azından beyaza göre daha iyi feng shui sağlar..
(ASLINDA TEK İHTİYACIN FENG HUİ..)
  İç mekanlarda feng shui yi en iyi yayacak renkler pastel olanlarmış..
  Soğuk iklim için kayısı, turucu, limon.. Sıcak iklimde iseniz; mavi, turkuaz, lavanta, açık yeşil daha uygun oluyormuş..
  Bu konularda kitapta esnek bir yaklaşım sunuyor. Anlattığım tüm tedavi yöntemleri ve örneğin renkler için, sezginizi kullanın diyor en iyi yeri veya objeyi bulacaksınız..
  6. TEDAVİ: Bitkiler ve Çiçekler:
  Merdiven altına yerleştireceğiniz yeşil bitki, Qi'nin üst katlara taşınmasını sağlar..
  Ev ya da ofiste kötü enerji hissettiğiniz her yere çiçek koyabileceğinizden bahseden kitabımız, yuvarlak yapraklı bitkilerin eve zenginlik isteyenler için (hepimiz) ideal olduğunu söylüyor..
  Yalnız püf nokta evde ölü (kurumuş) ve ya plastik çiçek bulundurulmaması..
(BU TİPLER ÇOK SEVİMLİ DİYE KOYUYORUM, MORAL İYİDİR..)
  7. TEDAVİ: Hareket Eden Parçalar:
  Fıskiyeler, rüzgar pervaneleri, yel değirmenleri, ayaklı duvar saatleri ve hareket eden ışıklar vb bu sınıfa giren iyi feng shui yayıcıları olarak tarif ediliyor..
  Döner kapılar, tepe pervaneleri ve aklınıza hareket eden ne varsa yaşam enerjisi qi'yi tıkandığı pozisyondan çıkaran tedavi materyalleri olarak iş görmekteymiş..
(UMARIM HEPİMİZ, BİR GÜN...)
  8. TEDAVİ: Ağır Nesneler:
  Büyük ahşap paravanlar, heykeller, taşlar ve büstler yerine göre evinizi daha huzurlu hale getirecek objeleri oluşturmakta.. 
  9. TEDAVİ: Müzik Aletleri:
  Bunlar içinde en önemlileri flütlerdir.. Ahşap ya da bambu olanları duvarınıza asmak ya da evinizde bulundurmak ama özellikle iki tanesini V şeklinde, evinize daha fazla şans akmasını kötü yaşam enerjisinin def edilmesini sağlamak için kullanabilirsiniz..
  Diğer yandan yelpazeler de bu guruba katılıyor aynı amaçla eviniz ya da duvarınızda yelpaze bulundurmak evinize ve size iyi geliyormuş..
  Çok kısaca anlattığım, evinizi tedavi edip sizi daha huzurlu ve pozitif hissetirecek bu tedavi yöntemlerini daha doğrusu bahsedilen aksesuarları ve objeleri evinizde bulundurmanız evinizi daha tarz bir yer yapmakla kalmayıp içinizdeki nedensiz sıkıntıya da çare olabilecek gibi görünüyor..
  Düşünsenize 2500 yıldır unutulmadığına göre en azından bir şans verilmesini hak ediyor gibi ne dersiniz..?

(BAŞIMIZI KUMA GÖMMEKTENSE HAYATI
DENEYİMLİYOR VE HİÇ BİR ŞEYE ÖN YARGILI
YAKLAŞMIYORUZ, HEM YA İYİ GELİYORSA GERÇEKTEN)
  O halde sevgili arkadaşlar, bu gün en azında evinize bir kaç çiçek ve sürekli almayı ertelediğiniz aynayı almak üzere dışarı çıkınız.. 

  Yelpazeler, bahçeniz ya da balkonunuz için rüzgar gülü ve belki hüçük bir akvaryum alma işini de zaman içinde düşünebilirsiniz..
  Ha, bu yöntemlerin işe yaramayacağını mı düşünüyorsunuz; o halde evinizi daha güzelleştirmeleri için almış olduğunuz aksesuarlar gözüyle bakın onlara..
Biz yeni deneyimlerden asla çekinmeyen Hoca'nın torunlarıyız; Hem,,Ya tutarsa... ;)
                                                                      (Çetin TARI)

  

   GÜNÜN VİDEOSU; 

ŞANSLI MI DOĞULUR, ŞANSLI MI OLUNUR..

  
  

GÜNÜN KARİKATÜRÜ;


  
   
  
  
  








3 yorum:

  1. Nasuh Mahruki
    @nasuhmahruki
    @CetinTari Blogun degisik ve hos gercekten de, fikirler de iyi, paylasmaya deger, eline saglik...

    YanıtlaSil
  2. feng shui tamamen uydurmadır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. insan ruhuna iyi gelen, iyi hissettiren uydurma her şey iyidir o halde...

      Sil