4 Ağustos 2013 Pazar


BİLİNMEYEN NO; 20

RUH EŞİMİZ VE HERMAFRODİT
(AŞKIN İÇSELLEŞTİRDİĞİMİZ SİMGESİ)
   ilişkiler konusundaki o sonsuz muamma arasında hepimizin inandığı (ya da inanmak istediği) mutlu kavramlar vardır; sonsuz aşk, beyaz atlı prens, diğer yarım...
  Bu gün size ilişki üst başlığında (kesinlikle uzman olmasam da) kendi anladığım ve gerçekten inandığım bir kavramdan bahsedeceğim; ruh eşi..
(BİRLİKTE ZAMAN GEÇİRMELİ, ZİRA O DİĞER SENSİN)
  Batı dünyasının televizyonlar yardımıyla evimize girmesinden sonra ilişkiler konusunda aşırı bireyselleşmiş ve fekat yolunda gitmeyen ve ayrılmayla sonuçlanan ilişkiler konusunda sonsuz örnekle karşılaşmakta ve (belki de) feyz      almaktayız..
(HAYAT GEÇİCİ, KAFANA TAKTIĞIN ŞEY ÇOK MU ÖNEMLİ)

   Zira ülkemizde boşanma oranları ortalama 1/3 oranlarına kadar zaman zaman yükselebilmektedir; bu her üç evlilikten sadece ikisinin ayakta kalabildiğini anlatır ve işin kötüsü evliliğin 3. ve 9. yılları 
(SEVGİ HER DİLDE OLABİLİR ZİRA İÇİMİZDE VAR OLANDIR,
SONRADAN EDİNİLMİŞ BİR ŞEY DEĞİL, O DOĞAL OLANDIR..)

boşanmanın arttığı baraj yıllar olarak çiftlerin karşısında duvar gibi dikilmeye devam eder..
  Bunları anlatma sebebim, işte bu aşırı bireyselleşmenin çiftlerin birleşme ve doğal olan (olması gereken olan) ruh eşi olabilme ihtimallerini azaltmaktadır şeklindeki düşüncemdir..
(ARİSTOTALES YA DA FELSEFENİN AĞA BABASI)
  
   Benim inancıma gelecek olursak Platon'un ünlü Şölen'ine bir göz atmak gerekir; burada Aristo, sevgi gücünün sırrını öğrenmeleri için dostlarına yardımcı olmaya karar verir. 
  İnsan oğullarının başlangıçta Hermafrodit oldukları yolundaki efsaneyle başlar. (Tanrı Hermes ile Aphrodite'in erkek ve dişi cinsini kendinde birleştiren oğlu. Biyolojideki hermafrodit (erdişi) terimi bu yunan efsanesine dayanır.) 
   Çok ve çok uzun zaman önce, her insan iki cinsi eksiksiz bir bütün halinde kendinde birleştirmişti, dört bacağı ve dört kolu vardı, her iki yöne doğru bacakları üzerinde dik durarak yürüyebilmekte, ya da taklalar atıp yuvarlanarak koşabilmekteydi..
  Bu iki çift cinsiyetli insanoğulları o kadar güçlü, kendinden emin ve kudretliydiler ki (ruh eşinizle berabersiniz çünkü), kudretlerini azaltmanın en iyi yolunun ne olacağını tartışaduran tanrılar için önemli bir tehdit oluşturmaya başladılar (ruh eşinizle mutlu olursunuz fakat sizi çekemeyenler çok olacaktır).
(RUH EŞLERİ; TEMSİLİ)

  Ve Zeus anların ikiye bölünmelerine karar verdi ve bu bölünmeyi, üremenin cinsel ilişki yoluyla gerçekleşmesini sağlayacak biçimde tasarladı..
  Bu bölünme sevgili dostlar çok önemli bir sonuç doğurdu; işte o gün bugündür her varlık, eski bütünlüğüne kavuşmak ve kaybettiği ruh eşini bulabilmek için kendine bir partner aramaya koyuldu..
(ASLINDA TÜM ÇABAMIZ DİĞER
YARIMIZI ARAMAKTAN İBARET)
  
   Aristo buradan şu sonuca varmıştı; Sevgi, bütünleşme arzusunun ve arayışının adı olmaktan ibarettir..
  Velhasılı sevgili arkadaşlar o gün bugündür ruhumuz az önce anlatılan sebepten dolayı yalnız kalmayı ret etmekte ve henüz dünya yaratılmadan önce beraber olduğu diğer yarısını özlemle aramaktadır..
  Bu durumda herkesin şanslı olduğunu söylemek yazımın başında da gördüğümüz gibi maalesef mümkün değil. 
  Belki soğuk kanlılıklarını kaybedip hayatın kulaklarına fısıldadığı doğal akışı duyamamalarından, belki toplumsal baskılarla acele etmelerinden ya da belki de umutsuzca kendilerini yalnızlığa teslim etmiş olduklarından artık ruh eşleriyle bu dünya da beraber olama şanslarını kaybetmişlerdir..
  İyi kötü yürütmeye çalıştığınız bir ilişki veya evliliğiniz mi var? ya da ilişkileriniz sürekli oradan oraya savrulmak manasına mı geliyor?
   




  işte benim inandığım şu ki, 
o bir yerlerde mutlaka sizi bekliyor
 buna inanın. 
  ve hatta bu hayatta değilse de 
diğerinde mutlaka..

                                                                             (Çetin TARI)






GÜNÜN VİDEOSU;
RUH EŞİM..



GÜNÜN KARİKATÜRÜ;


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder