15 Temmuz 2013 Pazartesi

BİLİNMEYEN NO:2

KLEOPATRA TÜRK'MÜYDÜ?

KLEOPATRA'NIN GERÇEK YÜZÜ
  ''Tabii ki değildi'' diyerek tamamen ilgi 
çekmek üzere konmuş bu başlığa gerekli 
açıklamayı yaparak mö 69 doğarak  
sadece 39 yıl (ama ne yıllar) yaşayan 
antik tarihin bu en ünlü kadını hakkında
 az çok bildiğimiz şeyleri bir adım daha 
öteye taşımak istiyorum. ilk olarak 
söylenmesi gereken bu en ünlü kleopatramız ilk değil VII. Kleopatradır ve Mısır'ın son hellenistik kraliçesidir 
yani o saf kan bir Mısırlı değil 
Makedonyalı Büyük İskender'in
 komutanlarından Ptolemoios'un
 soyundan yani Makedon ya da Yunan kökenli diyebileceğimiz bir şahsiyettir.
   O zamanlar Mısır'da egemen olan Yunanlılar Mısır toplumuna karışmamak için kendi soylarından olan kişilerle evleniyorlardı, bu da akraba evlilikleri özürlü insanların doğumuna yol açıyordu.Aynı şekilde henüz 18 yaşında babasının ölümü üzerine kardeşi ile evlendirilen Kleopatra ülkeyi kardeşi ile birlikte yönetmeye başlar. 9 dil bildiği söylenen kraliçe bir süre sonra kardeşine suikast girişiminde bulunacağı şüphesiyle ülkeden sürgün edilir ve ardından Sezarla tanışmak için rivayete göre bir halı içinde saraya girer ve halı açıldığından içinden çıkan hatuna artık Sezar yıldırım aşkıyla vurulmuştur...
(bahsedilen en ünlüsü yani Sezar Julıus olandır ve Romalılar ona sevgisini  temmuz ayına july diyerek göstermiştir) Sözün özü artık Sezar ile münasebete giren kraliçe onun önderliğinde tekrar Mısır'ın başına geçer ve kardeş(eski koca) bu arada Nil sularında bir şekilde boğuluverir. 
   Kleopatranın Sezardan bir oğlu olur ve Roma2da zaten bir hanımı olan Sezar onunla evlenemez. ama Kleopatra rahiplere Sezarın Güneş Tanrısı Ammon olduğunu onaylatması çocuğuda Mısır için en güçlü varis yapar.
Kleopatra VII ve oğluCaesarion Dendera tapınağında
   Sezar'ın suikaste uğradığı 44 yılına kadar işler yolundadır fakat sonra ibre tersine döner.Sezar ölünce İmparatorluk tahta çıkan  Octavian (Sezar'ın yeğeni ve resmi evlatlığı) ve Marcus Antonıous arasında ikiye ayrıldı. Doğu, artık Marcus tarafından yönetilmekteydi ve ilk işi de Mısır'ı ziyaret olur.
 Uygun bir atmosferdeTanrıça Venüs kılığında yeni İmparatoru karşılayan Kleopatra  Antonius'u da kendine delice aşık etmekte zorlanmaz. Kleopatra'nin Antonius'dan da iki kız çocuğu olur. Bir süre Tarsus'da yaşarlar ve bu yıllarda Octavius'a savaş açarlar. Aktium'da yapılan savaşta Kleopatra ve Marcus kaçmak zorunda kaldı.

Antonius ve Kleopatra,
 İskenderiye'deki sarayına dönen Kleopatra'nın kendisini bir kobraya sokturarak intihar ettiği rivayet edilir. Ama son zamanlarda zehir içerek öldüğü anlaşılmıştır. Kolay yapılan bu zehir, acı çektirmeden birkaç saat içinde öldürüyordu. Öldüğünde 39 yaşındaydı. Aşıklara ait mezarın İskenderiye yakınlarında olduğu tahmin edilmekle birlikte tam olarak bulunabilmiş değil..
   kısaca anlatılan hikayeyi daha ayrıntılı izlemek istersiniz size harika bir kleopatra belgesi. iyi seyirler :)              (Çetin TARI)

 KLEOPATRA KİMDİR?


GÜNÜN SÖZÜ:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder