28 Temmuz 2013 Pazar


BİLİNMEYEN NO; 13
PARADİGMA KAYMASI 2.. 
NİKOLA TESLA, 1. BÖLÜM


(ELEKTRİĞİN TANRISI, İNANILMAZ DENEYLER YAPTI)
 Naçizane yazmaya çalıştığım kitaplarımdan birinde zeka ile ilgili bölüme, dünyada gelmiş geçmiş en zeki ama bir o kadar da garip bir bilim adamını eklemiştim..
  Blog yazılarıma onu ekleme gereğini ise, bilinmeyen no 7 (paradigma kayması:bakış açınızı değiştirmek) kısmında yazdığım ve genelde arkadaşlarım tarafından yoğun ilgiyle takip edilen bölüme güvenerek, hissettim..
   
(MODERN DÜNYADA HEMEN HER ALETTE KULLANILAN
MOTOR, ONUN İCADIYDI. İLK PROTOTİPİ
BÖCEKLERLE 5 YAŞINDA YAPTI)
  7. yazımızı okuyanlar hatırlayacaklardır ki, öğrenmek bazen doğru bildiğiniz temelleri baştan sarsarak yepyeni bir algı sisteminin ve dolayısıyla yepyeni bir siz in kapılarını açabilmektedir..

   İşte paradigma kayması başlığı altındaki bu 2. yazım her nedense dünyanın (aslında Amerikanın) hakkında konuşulmasını fazla istemediği bir bilim adamı,  Tesla hakkında..
(EL KONULAN KİTAPLARI,
AMERİKA'YA ÖLÜMCÜL SİLAHLAR
YAPMADA YARDIMCI OLDU)
   
  Emin olunuz az sonra öğreneceğiniz şeyler sizde arkanıza yaslanıp elinizi çenenize götürme ve nasıl ya? deme isteği duyuracak,, isterseniz algılarınızı sarsmaya ve sizi yeni bir paradigma değişimine uğratmaya bir deneyle başlayalım (internetten philadelphia deneyi diyerek aratabilirsiniz..)

  28 Ekim 1943 yılında Amerikan donanmasının Pennsylvania eyaletine bağlı Philadelphia şehri limanında donanmaya ait 1240 tonluk USS Eldridge destroyeri birkaç dakika içinde yok olmuş (600 kilometre uzaktaki Norfolk üssünde görüldükten sonra) geri gelmiştir. 
   Amerikan donanması deneyin var olmadığını belirtmiş Al Bielek dışında tüm askerler deneyi inkar etmişlerdir. 
  Bu asker,’’Mürettebattan bazıları yok oldu ve bir daha geri dönmedi..'' ve, ''..deneyin en korkunç bölümü beş denizcinin geminin eriyen ve sonra tekrar katılaşan metallerinin arasında kalmasıydı’’diyerek deney hakkında ayrıntılı bilgiler vermiştir..
(USS ELDRİDGE DESTROYERİ)
  Rainbow Project (gök kuşağı projesi) adıyla bilinen bu deney 1984 yılında beyaz perdeye aktarılana kadar ciddiye alınmamış fakat daha sonra hakkında en fazla spekülasyon yapılan olaylardan biri olmuştur.
  Tesla öldükten sonraki yıllarda onun güçlü manyetik alanlar çalışmalarındaki esasları denemek için yapılan deneyin beni asıl ilgilendiren bilimsel temeline gelecek olursak; deneyin temelinde Eintein’ın Birleşik Alan Teorisi vardır. Aslında asıl amaç, ‘’çok güçlü bir elektromanyetik alan oluşturarak gemi üzerine gelen ışığı (ya da radar sinyallerini) kırarak optik görünmezlik’’ 


(AMA OKUMADAN ÖNCE SABAH SPORU)


sağlamaktır.
  Fakat iddiaya göre deney sonucunda ilk madde ışınlanması gerçekleşmiş ve gemi yok olmuştur.
  Anlattığımız bu ilginç deney tabi ki, pek çok ilginç bilimsel hikayede adı geçen,700’den fazla patenti ile bir rekoru elinde bulunduran, fakat adeta gizli bir elin ismini tarihten (ve ders kitaplarından) silmeye çalıştığı ve dolayısıyla çok az insanın tanıdığı ‘’Elektriğin Tanrısı’’ adıyla anılan bilim adamı ‘’Nikola Tesla’’nın çalışmalarıyla bağlantılıdır.

(EĞER YAŞASAYDI AMACI, ELEKTRİK KABLOLARI
 OLMADAN ELEKTRİĞİ DÜNYAYA DAĞITABİLMEKTİ;
ELİNDEKİ AMPUL, KABLOSUZ
OLARAK YANMAKTADIR..) 
  Acaba abartıyor olabilir miyim? dişe dokunur ne icat etmiş ki bu adam diye düşünüyor olabilirsiniz (google bak o zaman) o halde bir kaçını saymak gerekirse; 
  Radyo (hayır Marconi’nin icadı değil!) florasan,  radar, MRI, laser teknolojisi, robot teknolojisi, deprem makinesi (var mı böyle bir alet? Pek çok insana göre evet, az sonra size internet aramaları önereceğim, paradigmanız kayacak merak etmeyin..),  neon ışıkları, hız ölçer, otomobillerdeki ateşleme sisteminin temelleri, alternatif akım (dolayısıyla elektriğin uzaklara bu günkü haliyle iletilebilme olanağı), elektron mikroskobu, mikrodalga fırının temelleri... 
  gibi sayılamayan (deprem makinası, işın silahı..) 
(ve çoğunu yarınki yazının sonunda anlattığım nedenle kayıp olan)
 pek çok bilimsel keşfin sahibi bu inanılmaz zekadır..

(BİRAZ SOLUKLAN,
ÖĞRENDİKLERİN KAFANI KARIŞTIRACAK)

                                                                
  Söylendiğine göre ilk icadı, beş yaşında böcekleri döner bir sisteme bağlayarak yaptığı motordur
  O yaşlarda bir çoğumuzun bulduğumuz böcekleri ağzımıza atma dışında bir zeka ışığı göstermediğimizi hatırlatmak isterim! 
  Dünya dışı yaşamla da yakından ilgilenen, çağının çok ilerisindeki Tesla 1899 yılında kendi laboratuarında uzaya ses dalgaları gönderen ilk insan olmuştur.
(TIME KAPAĞINDA)
  Bunu dünyaya duyurduğunda kimse ona inanmamıştı zira o yıllarda kozmik radyo dalgalarından kimsenin haberi yoktu  . 
  Tesla’yı araştırırken o kadar ilginç şeylerle karşılaşıyorsunuz ki bir bilim kurgu kahramanından mı yoksa  bilim adamından mı bahsediliyor insan anlamakta zorluk çekiyor. 
  Çocukluğu, Edison’dan yediği büyük kazıktan sonra (Edison da bildiğiniz gibi düzgün bir adam değildi, en sonda vereceğim vıdeoda..) çukur kazarak (bildiğimiz amelelik) hayatını kazanmaya çalışması,insanları tedirgin eden deneyleri (bunları yarın anlatacağım), son yılları ve pek çok ilginç takıntısını anlatmak isterdim ama birkaç sayfayla bunu yapabilmek imkansız. 
  Bu yüzden vıdeoyu sıkılmadan izleyeceğinizden emin olabilirsiniz. Fakat yine de bu kısa yazıda anlatacaklarım ilginizi çekecektir, devam edelim..
   Örneğin Tesla'nın elektrik ve manyetik alanları kavrayış gücü ve sınırları  bugün bile ulaşılması çok zor öngörülere sahipti. 
(MİLYONLARCA VOLT ALTINDA OTURAN TESLA..)

  Yaptığı yıldırım makinesi (ya da kulesi) ile yıldırımları inceleyerek elektriği iyonosfer (bir atmosfer katmanı) tabakasından (kablosuz) iletebileceğini söylüyordu (sonradan patentini aldı). Fakat uygulama aşamasına gelindiğinde sistemi bazı kapitalist nedenlerle kabul görmedi ve engellendi. 
  Diğer bir inanılmaz ama gerçek; Dünya savaşı sırasında sadece filmlerde gördüğümüz 'ışın silahını' gerçeğe dönüştürmesi ve hatta  bunu müttefik ingiltereye satmak için yüklü bir anlaşma yapmasıydı.. Hayatı boyunca onu hafife alan ve kazıklamaya
(ÇÖYLE İYİ NİYETLİ BİR ARKADAŞI,
YA DA ARKADAŞI DİYELİM HİÇ OLMADI)
çalışan insanlar (İngiltere) 
sözleşmenin ödemeyle ilgili bir maddesi nedeniyle  onun planlarından ( sözde uyanıkça) vazgeçtiler ve kendi bilim adamları grubuna silahın kalanını yaptırmaya çalıştılar. Sonuç tabiî ki hüsran oldu.. zira hayatı boyunca yapığı gibi tüm icatları kafasının içindeydi ve neredeyse hiç kağıt kaleme ihtiyacı olmadı..

(BUNA BAŞLIK BULAMADIM,, SADECE GÜZEL)
  Tesla bütün plan, proje ve buluşlarının zaten kafasının içinde olduğunu söyleyerek not tutmazdı. 150 yaşına kadar yaşamaya kararlı olduğunu ve 100 yaşın üzerine eriştiğinde araştırma ve deneyleri sırasında topladığı bütün bilgileri etraflıca anlatarak anılarını yazacağını söylemiştir. 
  1943 Ocağında New Yorker otelinin 33. Katındaki 86 numaralı odada da esrarengiz biçimde öldüğünde FBI ajanları odaya üşüşerek tüm yazılı kağıt ve belgelere (çok özel bir silahın ayrıntıları olabileceği söylenerek) hükumet adına el koymuşlardır.
   Belgeler bugün bile bilinmeyen bir yerde ve (Belki de Amerika’yı bugün ki Amerika yapacak şekilde) birçoklarına göre üzerinde çalışılmaya devam edilerek incelenmektedir.
  Onunla ilgili  okuduğum kitap Tesla'nın kutusu nda bir zaman yolcusu olarak (başka türlü olamaz..) anlatılan Tesla ile ilgili asıl anlatacaklarıma sıra gelmeden bu gün sayfanın fazlasıyla uzadığını fark ediyorum.. 
  Bu sebeple başlığa dönerek 1. bölüm ibaresini eklediğim bu hayretler ötesi zekayla ilgili olarak özellikle yarın
(ARSIZ ÇOCUK, TEMSİLİ)
anlatacağım, inkar edilen savaş makinesi projeleri ve vıdeoları fazlasıyla ilginizi çekecektir..

  O halde bu günkü yazımı Tesla'nın bulunan (nadir) notlarında,zaman zaman aşırı keskinleşen beş duyusunun aşırı hassasiyetiyle ilgili olarak kendi ağzından anlattığı şu satırlarla bitirmek istiyorum;
    ‘’...Yakından ve uzaklardan gelen, kükreyen sesler beni korkuya sürüklüyor ve bunların ne olduğunu bir türlü ayırt edemiyorum. Güneş ışınlarının önü periyodik olarak kesildiğinde bu beynim üzerinde öylesine büyük bir güç alanı yaratıyor ki kendimden geçiyorum. Bir köprü ya da bunun gibi bir yapının altından geçebilmek için tüm irademi zorlamam gerekiyor çünkü kafatasım üzerinde dayanılmaz bir basınç hissediyorum. Karanlıkta bir yarasa kadar duyarlı olabiliyorum, metrelerce uzaklıktaki bir nesnenin varlığını alnımda hissettiğim bir ürperti sayesinde fark edebiliyorum...''  (Nikola TESLA)
 
 
  Yarına kadar bilgiyle ve mutlu kalınız..

                                                                                    (Çetin TARI)
GÜNÜN VİDEOSU; 
NIKOLA TESLA PART 1



NIKOLA TESLA PART2

*part 3 ve diğer garip belgeseller yarın ;)


GÜNÜN KARİKATÜRÜ

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder